Blbouny z pekárny
Jakmile začne dozrávat ovoce na zahrádce, je sezona ovocných knedlíků započata. Různě v krajích má své názvy a jedním z nich je také typické označení blboun. Tak připravte těsto, naplňte jej ovocem a pochutnejte si.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 22 241 kJ / 5 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,76 g |
Tuky | 36,72 g |
Vláknina | 40,80 g |
Cholesterol | 554 mg |
Sodík | 475 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 1 059,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to super těsto, nic se nemusí upravovat, dobře se s ním pracuje. Knedlíky plním borůvkami, my je měli s meruňkami.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 7. 2010 13:20
Janka prosím dej to ještě do receptu,někdo komentáře nečte,tak ať je to jasný,že se nejí jenom těsto posypaný tvarohem.Díky moc.Taky se tomu u nás tak říkalo a i někde říká,nevím proč to vzniklo.
21. 7. 2010 13:12
Moc se omlouvam kynute knedlikyplnim boruvkama tad jsme je meli s merunkami naplnim knedliky merunkami prikryji uterkou a necham jeste 10 min.kynout nazev blbouni si pamatuji jeste z detstvijako deti jsme mely ten nazev radi
21. 7. 2010 09:29
docela bych uvítala upřesnění receptuděvčata se dohadují zda se "blbouni"plní zřejmě ovocem apod.Někdy stručný recept je prima,ale zase musí se brát ohled na ty,kteří nejsou tak zkušení.díky
21. 7. 2010 09:15
děvčata, já nechávám vykynout tedy mimo pekárnu (v nádobě může přetéct do pekárny)naplním a nechám nakynout a vařím. Myslím, že Janka46 to dělá stejně.Recept výborný
21. 7. 2010 09:15
Proc se tomu rika "blbouny" ? Taky me zarazilo "i" na konci, nekde je to zase "y"... Nestouram jen by me to jako cizinka zajimalo
21. 7. 2010 07:15
Nadjo - já to chápu tak, že se jedná o naplnění těsta do pekárny
20. 7. 2010 23:01
Jani, vůbec tě netrápí, že mám teď hlad?....
20. 7. 2010 21:54
Omlouvám se-načetlo se 2x.
20. 7. 2010 21:54
blikni - v postupu je uvedeno: Po naplneni testa nechame jeste 10 min. kynout.
Takže se plní - co kdo má rád.
Takže se plní - co kdo má rád.
20. 7. 2010 21:46
blikni, já je miluji se studenými jahodami se smetanou, polité jen tak nahoře....nebo můžeš žahour (borůvková omáčka), vlastně cokoli
20. 7. 2010 21:43
A to se ničím neplní a jí se to jen tak s tvarohem - jestli dobře vidím na obrázku?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 12 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 14 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 17 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 1 hodinou
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 4 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 5 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 5 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 6 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: blbouni blbouni recept kynuté ovocné knedlíky z domácí pekárny ovocné knedlíky z pekárny blbouni recepty blbouni na páře recept na blbouny blbouni z domaci pekarny kynuté jahodové knedlíky z domácí pekárny kynuté ovocné knedlíky z pekárny blbouni v páře kynuté knedlíky z pekárny blbouny blbouni s jahodami ovocné knedlíky z domácí pekárny babiččiny blbouny kynuté knedlíky z domácí pekárny ovocné kynuté knedlíky z pekárny blboun kynutý knedlík z domácí pekárny
Suroviny: mouka hrubá, mouka hrubá, mléko, mléko, vejce, vejce, droždí, droždí, cukr, cukr, sůl, sůl, ovoce, ovoce
Blbouny z pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NYo8
26 názorů