Vepřový perkelt / pörkölt /
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 458 kJ / 1 066 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,40 g |
Tuky | 34,23 g |
Vláknina | 23,24 g |
Cholesterol | 214 mg |
Sodík | 316 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 64,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perkelt se nikdy nezahušťuje, ale komu by to tak opravdu hodně vadilo, může šťávu zahustit lžící mouky rozmíchané v trošce vody a nechat provařit. Už to ale nebude perkelt a žádný Maďar ho nepochválí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2023 18:51
Moanka: já moc děkuji, i za fotku, jsem moc ráda, že chutnalo
25. 11. 2023 17:00
To jsem ráda, že jsem na tehle recept narazila. Mňam! Vůbec jsem to jídlo neznala, ale správně jsem odhadla, že to bude dobrota… Píšu si a moooc děkuji.
Přeji hezký zbytek dne.
Přeji hezký zbytek dne.
22. 10. 2023 16:37
tara23: moc děkuju za vyzkoušení i krásnou fotku. Mám radost, že vám chutnalo
22. 10. 2023 11:26
Dnešní výborný oběd. Uvařila jsem přesně podle receptu a velká spokojenost. Podávala jsem s těstovinou Budu vařit častěji
27. 8. 2023 17:54
Marie Svarcova: Maruško, moc děkuji
27. 8. 2023 08:36
Líbí se mi pěkný recept, nádherné foto a k tomu to vysvětlení. Nezahušťuji ničím perkelt ani guláš vydusí se a zahustí cibulí.
15. 8. 2010 17:43
marundo, jsem ráda, že jste si pochutnali, díky
15. 8. 2010 12:00
dnes bylo k obědu, mooooc dobré. Jen jsem omáčku zahustila, přišlo mi to hodně vodnatý. Ale už si přepisuju do své kuchařky a určitě budem vařit častěji.
8. 8. 2010 21:27
Tedy holky, koukám že máte krásný fotky, Maris, moc hezký receptík, bodík vám oběma
8. 8. 2010 21:20
Jahůdko, já jsem Ti nepoděkovala za krásnou fotku - takže díky za ni i za realizaci receptu
25. 7. 2010 15:42
jahůdko - to mám radost Bude taky fotečka ?
25. 7. 2010 14:46
tak to nemá také chybu mňam
25. 7. 2010 14:43
Perkelt je výborný, uvařila jsem na zítra, ale asi ho budu muset dát pod zámek, aby něco zůstalo. Nebylo třeba vůbec zahušťovat, jak píše Maris, stačí nechat pořádně šťávu vydusit. Doporučuji
23. 7. 2010 22:54
Tato jídla zbožňuji, kombinace brambor, rýže a pikantního masa se šťávičkou je úplně super. Určitě vyzkouším, nemám sice pastu, ale mám perkelt-bujon bez "E", který je chuťově taky dobrý.
Bezva recept a k tomu pěkná fotka
Bezva recept a k tomu pěkná fotka
23. 7. 2010 21:36
Maris krásná fotkaa receptík se mi taky líbía bodík je jasný
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 13 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 20 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 21 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 22 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 6 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 6 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 9 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 9 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 11 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Koláčové dobroty od Marcely: Pekařka nám prozradila svůj recept na dvojctihodné koláčky, které voní máslem a rumem
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Vynikající nakládaný libeček: Dokonale se uchová jeho chuť a typické aroma a kromě voňavé bylinky stačí jen dvě ingredience
Další recepty
Tématické fráze: perkelt z vepřového masa recept perkel vepřový perkelt se smetanou pörkölt perkelt perkelt recept výborný perkelt drzkovy perkelt perkelt z vepřového masa madarský vepřový perkerlt recept perkel drzkovy gulas vepřový perklet gulaš perkel maďarský perkelt maďarský vepřový perkelt madarský perklet nokedli porkolt recept perkel recept
Suroviny: maso vepřové, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pasta perkelt, sádlo, sůl
Vepřový perkelt / pörkölt /
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6x5
35 názorů