Kuře na paprice
Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře. Jemné maso se smetanovou omáčkou ochucenou sladkou paprikou se podává s knedlíkem nebo těstovinami.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 969 kJ / 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,30 g |
Tuky | 43,07 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,19 g |
Sacharidy | 13,52 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 1. 2009 18:59
Bibinko, za ochotu, trpělivost a snahu pomoct moc děkuji. Velice to oceňuji. Nech se nám daří a příjemný večer.
24. 1. 2009 18:09
Martino, zaručeně můžeš povařit a když jedna zakysanka nestačí, tak přidej klidně ještě sladkou. Jsem přesvědčená, že už to kuře jinak dělat nebudeš,pa.
24. 1. 2009 16:54
Zakysanou smetanu doopravdy můžu v omáčce povařit? Mouka se přece musí povařit minimálně 12-15 minut. Omáčky dělám celkem hodně a musí být krásně smetanová. Jeden kelímek zakysané smetany u nás by bylo málo.
24. 1. 2009 14:29
Martino, někdy to s tou zakysanou udělej, nic se nesrazí,vše je v pohodě a můžu Ti říct, že je to s ní ještě lepší, než se sladkou. Dřív jsem to dělala také ze sladké, ale teď už zásadně z kysané-má to šmrnc.
24. 1. 2009 14:22
Já do všech omáček dávám jenom sladkou smetanu na vaření.Zakysanou se bojím dávat, aby se omáčka nezdrcla. Na jednom webu jsem se dočetla, že když se do omáčky přidává zakysaná smetana, pak se již omáčka jenom prohřeje, ale nesmí se přivést k bodu varu. A právě toho se bojím. Omáčky vždy dělám větší množství a jíme ji i 2 dny. Kdybych pak přešvihla teplotu při ohřívání, co se s omáčkou stane? Nezdrcne se? Jednou jsem do vaření(zeleniny) přidala jogurt a byla to katastrofa.
24. 1. 2009 13:15
velice chutne deti i my se olizujeme
23. 1. 2009 16:48
Poprve jsem to varila sama a fakt to bylo dobre.
21. 1. 2009 20:38
Výborné
3. 8. 2008 13:22
po dlouhé době jsem uvařila tuto klasiku,nicméně dobrou a chutnou. Papriku dávám až na maso,na zahuštění jsem použila smetanu. Dočetla jsem se v diskuzi použít do tohoto pokrmu saturejku. Až opět přijde na toto jídlo řada tak ji vyzkouším
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 14 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 19 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 3 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 5 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 7 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 7 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 7 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 7 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kuře na paprice kuře na paprice kuře na paprice recept kuře na paprice recept kuřecí na paprice recept kuře na paprice recept kuře na paprice kuře na paprice se smetanou recepty kure na paprice recepty kuře na paprice recept na kuře na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice pro děti kuře na paprice v papiňáku na paprice kuře na papryce top recepty kuře na paprice kure na parice kure na paprice recepty kuře na paprice recepty
Suroviny: kuře, cibule, smetana zakysaná, mouka hladká, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý
Kuře na paprice
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m40
219 názorů