Vaření v tlakovém hrnci - nejlepší recepty
Takřka každá česká rodina má svůj papiňák, neboli tlakový hrnec. Má silné stěny a je pevně uzavíratelný, takže umožňuje vařit o vyšším tlaku, než je okolní tlak atmosferický, a tedy i o vyšší teplotě (až 120 °C). Díky němu je příprava omáček či polévek nejen rychlejší, ale díky úspoře energie také levnější. A výsledné pokrmy jsou voňavější a šťavnatější.
Pokud svůj tlakový hrnec ještě nemáte, na trhu jich najdete spoustu. Jejich cena se obvykle pohybuje mezi jedním a třemi tisíci korun. Receptů na přípravu pokrmů v tlakovém hrnci je pak dost a dost. A další si můžete odvodit z obyčejných receptů na omáčky a polévky, které jen přizpůsobíte zrychlené přípravě pod vysokým tlakem. Mít tlakový hrnec je vážně fajn, věřte tomu!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 1 hodinou
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 23 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přečtěte si Zobrazit více
Je vám po jídle zle? Na vině je překyselený žaludek! Co si dát, aby se břicho zklidnilo?
Fantastický moučník s ovocem je báječně vláčný díky tvarohu. Želé z broskvové šťávy mu dodá skvělou svěžest
Klenot mezi moučníky: Dort St. Honoré je vrcholem cukrářského umění. Troufnete si na něj?