Úplně obyčejný chléb
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 985 kJ / 2 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,50 g |
Tuky | 19,90 g |
Vláknina | 84,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9,78 g |
Sůl | 24,00 g |
Sacharidy | 439,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chleby z kupované směsi nám moc nechutnají, tento chléb je u nás nejoblíbenější a většinou zmizí ještě vlažný, jen potřít máslem a lehce posolit :)....
Pekárnu používám jen na vypracování těsta a vykynutí, poté peču v troubě, aby byla klasicky křupavá kurka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 7. 2015 16:45
úplně výborný chlebík
18. 2. 2011 03:18
Já jen ,že existuje i Předměřická tmavá žitná.Viděla jsem fotku,ale jelikož ji nekupuji ,tak jsem jen chtěla vědět, jaká je.Budu se muset po ní podívat.Isu,moc děkuji.
17. 2. 2011 20:44
Pajasko, kupuji tuto http://foto.dama.cz/foto.php?f=403678, bohužel doma teď není...ale je to pšeničná mouka, hladká.
17. 2. 2011 20:07
No ta střídka vypadá vláčně,nedrobivě.To vyzkouším. Ivo,prosím,můžeš písnout složení té mouky?Myslím,jestli je pšeničná či směs se žitnou a tak?Moc děkuji.
17. 2. 2011 12:10
Chlebík je krásnýJen nevím co je to za mouku na domácí chléb
16. 2. 2011 22:34
Aničko, děkuji za vyzkoušení , moc se ti chlebík povedl
16. 2. 2011 22:20
Chvála mě moc těšíale ten supr chlebík je díky Isahu receptu
ISUŠ díky
ISUŠ díky
16. 2. 2011 22:12
Aničko, tak ten teda je!!!
16. 2. 2011 22:07
Ani, moc se ti povedl, zítřejší snídani ti závidím
16. 2. 2011 21:43
Isuš dnes jsem peklachlebík je chutný,měkký a kůrčička krásně křupaváVůbec se nedivím,že ti ty tvé "kobylky"oždibaly kůrku dokola+11bodík ti letí a přidávám fotky,ale nic moc-je to focené teď večer při světle a to se mi nějak nedaří
Od Elizy jsem udělala pomazánku z bílků,do rána hezky uleží a s tímto chlebem to bude
Od Elizy jsem udělala pomazánku z bílků,do rána hezky uleží a s tímto chlebem to bude
12. 10. 2010 15:12
prcku666, teda bochníček nádherný , jsem ráda, že chutná s tím olejem a octem to zkusím, fajn tip
děkuji za moc hezké fotky i bod.
děkuji za moc hezké fotky i bod.
12. 10. 2010 14:12
isu,tak je hotovo vložila jsem tam dvě fotečky.Do těsta jsem ještě přidala podle rebeky dvě lžíce oleje a lžíci octu(taktéž jsem to někde četla)a těsto jsem teda zpracovala ručně.A tady je výsledek.Ničím jsem ho nesypala.Ochutnala jsem a je vynikající myslím si,že si nakoupím mouku na domácí chléb do zásoby a budu si ho dělat doma.Ještě by to chtělo tu pekárnu no uvidím zda ukecám manžela k vánocům. A dávám bodík
12. 10. 2010 10:14
tak držím palce a jsem zvědavá na výsledek dejte určitě vědět (to ruční hnětení vám nezávidím, já bych bez pekárny do kynutého nešla, už jsem zmlsaná )
12. 10. 2010 10:10
děkuji,zrovna mi kyne těsto tak až budechlebík hotov tak písnu a oboduji popřípadě přidám foto.Snad se povede.Peču ho poprvé a těsto dělám ručně(nemám pekárnu).
12. 10. 2010 09:54
prcek666, tak to vám bohužel fakt nepovím peču, dokud mi povrch nechytne správnou barvu, případně zkusím šlejlí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 20 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 45 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Další recepty
Tématické fráze: obyčejný kmínový chleb obyčejný chléb obycejny chleb z domaci pekarny obyčejný chleba obyčejný domácí chléb obyčejny chleb z pekarny chleba se špekem recept na chleba domácí obyčejný chléb obyčejný chléb recept chlebové koření ŕecept chléb se špekem slozeni chleba uplně chléb složení obycejny domaci chleba domací chleba se špekem v domaci pekarny nejlepší domácí chleba na světě obyčejný chleba z pekárny proč ocet do chleba
Suroviny: mouka, mouka hladká, droždí čerstvé, kmín celý, sůl, cukr písek, voda,
Úplně obyčejný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zX72
27 názorů