Pampeliškový med
Krásně rozkvetlé louky plné pampelišky jsou krásné na pohled. Pampelišky můžeme využít pro přípravu snadného sladkého medu, kterým můžete osladit nejen čaj, ale také různé sladké moučníky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 25 636 kJ / 6 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 19 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 521,96 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 12. 2010 21:09
zizala, asi jsem přepracovaná, díky za odpověď!
7. 12. 2010 21:08
janek53 asi ano, taky se tomu říká sirup. Ale má chuť medu a tak asi proto. Využití má docela veliké, já například ho bez skrupulí přidám i do perníčků a nic se neděje.
7. 12. 2010 21:05
Pardon, ale nechápu proč se rozvařeným květům z pampelišky říká nesmyslně med a ne marmeláda nebo džem. Podle mého mínění mají nárok na název MED pouze a jenom včely.
7. 12. 2010 20:50
kukolino.sarka, já bych ráda podotkla, že není, samozřejmě, nutnost dodat s receptem i fotku, ale když to vezmu podle sebe, mně recepty bez fotky moc neoslovují, protože já prostě potřebuju vidět, jak ten pokrm vypadá, takže. . .
. . . a pak taky, není umění nafrkat sem deset receptů najednou, ale jeden dobře propracovaný a navíc s fotkou vydá za ostatních devět.
. . . a pak taky, není umění nafrkat sem deset receptů najednou, ale jeden dobře propracovaný a navíc s fotkou vydá za ostatních devět.
7. 12. 2010 14:35
magdalenka máš navíc pravd !!!
7. 12. 2010 14:32
Petr Melich neregistrovaný/á
nesouhlasím s tebou ani TROCHU !!!!
promiň ale jako myslim si že většina chlapů si neumí uvařit,
a proto vaříme mi ženy!!!
Vy buzerujete taky !!!!! (někteří)
nesouhlasím s tebou ani TROCHU !!!!
promiň ale jako myslim si že většina chlapů si neumí uvařit,
a proto vaříme mi ženy!!!
Vy buzerujete taky !!!!! (někteří)
7. 12. 2010 14:27
Ženský proboha vzpamatujte se! Co se tady navážíte jedna do druhé kvůli jednomu receptu? Je tu hodně podobných receptů, ani ty vaše nejsou jedinečné, tak toho proboha nechte. Nechápu, fakt! Takhle se můžou buzerovat jenom ženský!
7. 12. 2010 14:11
Jano, Magdalenka česky cituje autorku receptu
7. 12. 2010 14:06
Co to je? magdalenka ...česky?
7. 12. 2010 14:02
"A taky nevidím problém v tom, proč bych si tady nemohla psát své i když možná podobné recepty pro svou potřebu. "
Tak touto vetou si mňa a určite aj kopu iných pobavila. Nechceš si radšej založiť svoje stránky?
Tak touto vetou si mňa a určite aj kopu iných pobavila. Nechceš si radšej založiť svoje stránky?
7. 12. 2010 13:34
Nedělám si tady soukromou kuchařku! Snad vás tak moc nedostalo, že jsem tady dala recept na příští rok s tím, že abych to do příště nezapomněla... Pokud vám to udělá radost, klidně tento recept smažu....
7. 12. 2010 13:26
Kukolíno,nechci se tě nijak dotknout,ale tady všechny topačky dávají své recepty na posouzení a vyzkoušení druhýmžádná si tu nevede svoji osobní kartotéku,to jsi asi špatně pochopila smysl tohoto webu.
7. 12. 2010 13:16
Moc receptů tam sice zatím nemám, ani fotek, časem je dodám. A nevšimla jsem si že by u receptů prostě "musela" být fotka. Ale to snad neznamená, že bych to tady nemohla napsat. Kdyby byl recept "úplně stejný" i s postupem, nepsala bych si ho tady. Mám tento postup prostě odzkoušený. A taky nevidím problém v tom, proč bych si tady nemohla psát své i když možná podobné recepty pro svou potřebu. Je tady milion receptů, chodí zde hodně lidí, a právě od toho jsou rozcestníky jídel, aby si každý našel, co potřebuje, ne? Takže....
7. 12. 2010 13:08
Šárko, nic ve zlém, ale tady to není Tvá soukromá kuchařka viz - " píšu si ho tady , abych nezapomněla...", chodí sem tisíce lidí denně a je opravdu zbytečné, aby tady byl jeden recept víckrát.
7. 12. 2010 13:02
Kukolino.sarkozkus taky občas použít vyhledávač,koukám,že sem jedeš jeden recept za druhým,žádná fotkaa u některých stačil komntář jak to děláš ty pod receptem,který tady už je.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 14 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 3 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 5 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 7 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 7 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 7 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Desatero - jak na pampeliškový med. Jak ho připravit, a jak ho využít. Oblíbený sirup oceníme jako chutné sladidlo
Další recepty
Tématické fráze: pampeliskovy med pampeliškový džem pampeliškový med top recepty jak se dělá pampeliškový med pampeliškový med recept pampeliškový med využití pampeliškoví med pampeliškový med použití pampeliskovymed pampeliškový med s třtinovým cukrem recept na pampeliškový med využití pampeliškového medu pampeliškový sirup využití pampeliškový med vaření jak se dělá med recept na pampeliškoví med pampeliškový sirup použití pampeliškový med recept top dzem - pampeliskovy jak se dělá pampeliškoví med
Suroviny: květy pampeliškové, voda, citron, cukr
Pampeliškový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYmk
20 názorů