Koleno vepřové, vařené a pečené
Vepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo, připravte chléb, a hostina s pečeným kolenem může začít.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 169 kJ / 279 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,47 g |
Tuky | 1,28 g |
Vláknina | 27,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 52,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kolena se často nejprve marinují a pak v láku svaří. Postup v tomto receptu je ale opačný - tj. nechat odležet v nálevu až uvařené koleno.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2010 18:52
Maris, písni, prosím svoji marinádu
31. 12. 2010 18:51
Ivo je to lákavé,to někdy vyzkouším,taky máme rádi pečené koleno,kdysi jsme na něj jezdili na Hradíšťko směr Štěchovice,tam uměli kolena báječně.+1
31. 12. 2010 18:41
Po douhých výzkumech jsme došli taky k tomuto postupu - nejdřív vařit s kořením, potom pomazat marinádou / tu dělám jinak / a upéct. Myslím, že maso je daleko lépe ochucené. +
31. 12. 2010 18:36
spagetko, tak to nevím, dala jsem ho vařit ráno a pak nechala asi do 3 v nálevu, teprve potom dala péct...ale snad to bude stačit i méně
31. 12. 2010 18:34
Isi, díky za námět , právě dávám vařit koleno, koření dávám jako ty a pak to asi udělám dle tebe , jen jestli se to stačí proležet, bude nás na to 6
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 11 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 18 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 19 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 3 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 3 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 6 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 7 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 8 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 8 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 8 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 8 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
4 tipy na přípravu vepřového kolena: Hodí se na vaření, pečení i do polévky
Co měla na talíři bájná kněžna Libuše? Zvěřinu pečenou na otevřeném ohništi i kaši slazenou lesním medem
Není nad domácí zabijačku. Jaké dobroty z vepřového masa a vnitřností si můžete připravit v bytových podmínkách?
Další recepty
Tématické fráze: pečené koleno vařené koleno vepřové koleno vepřové koleno recepty pomalu pecene veprove koleno recept na vynikající pečená kolena veprove koleno recept vařené koleno recept příprava vepřového kolena na pečení vepřové koleno pomalu pečené pečené vepřové koleno pečené koleno recept koleno recept marináda na vepřové koleno recept na vepřové koleno recepty veprove koleno marináda na pečené koleno recept na vařené koleno pomalu pečené koleno vepřové koleno pečené
Suroviny: koleno vepřové, voda, pepř, koření nové koření, sůl, bobkový list, česnek, cibule, omáčka chilli, zázvor mletý, pepř, omáčka sojová, česnek, cibule
Koleno vepřové, vařené a pečené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AmXl
50 názorů