Koleno vepřové, vařené a pečené
Vepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo, připravte chléb, a hostina s pečeným kolenem může začít.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 169 kJ / 279 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,47 g |
Tuky | 1,28 g |
Vláknina | 27,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 52,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kolena se často nejprve marinují a pak v láku svaří. Postup v tomto receptu je ale opačný - tj. nechat odležet v nálevu až uvařené koleno.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 1. 2012 18:48
Dooga: tys mi ale udělal radost, Vašíku
2. 1. 2012 18:01
Dělal jsem na Silvestra pro celou společnost. Všichni jednohlasně prohlásili, že lepší nejedli. Takže každý posílá bod - tudíž +15 bodů.
16. 1. 2011 10:59
slint
2. 1. 2011 00:52
Kolínko mě naučil jíst až manžel, u nás doma nemělo tradici... Ale je skvělé, šťavnaté a přitom docela libové masíčko, které milujeme hlavně právě v kombinaci se zázvorem, cibulí a česnekem. Myslím, že velmi podobnou marinádu jsem dělávala a sama jsem si kdysi dávno vymyslela její poměry - musím nahlédnout do mých zápisků a buď ji znovu vytáhnout, nebo vyzkoušet tuto Ivanky... Já jsem koleno letos o svátcích nedělala, pořád jsme jedli někde po návštěvách, ale dostala jsem na něj ohromnou chuť...i díky těm skvělým obrázkům...
1. 1. 2011 16:41
Pri takýchto fotkách zabúdam na zásady zdravej výživy...
1. 1. 2011 16:35
petrželko, tak to je báječné jsem moc ráda, že jsem vám mohla pomoci k dobrému obídku hned 1. den nového roku
a za fotečky děkuji, vypadá to úžasně
a za fotečky děkuji, vypadá to úžasně
1. 1. 2011 16:01
Isahu,dnes jsem měla koleno v plánu,ale jen uvařené.Ráno nakouknu a fíííha,zkusím ho i upéct,tak jak popisuješ.Moc nám chutnalo,jestli nevadí,přidám fotečky
1. 1. 2011 12:11
Isi, pokusím se vyfotit, mizí to ještě před Novorční polívkou..., no jo bodík máš, tak ještě budu muset svoji porcičku bránit tělem a namířit objektiv
Myslím že s těmi mmarinádami je to super vychytávka (teda nemyslím, vidím )
Myslím že s těmi mmarinádami je to super vychytávka (teda nemyslím, vidím )
1. 1. 2011 11:41
Ivi, posílám bodík, koleno vypadá skvěle. Už jsem také zkoušela různé úpravy, ale ještě prubnu 3. variantu. S marinádou vložím do PH a pak ho šoupnu pod gril.
31. 12. 2010 19:47
Isahu, to je jednoznacne na bodik. Mimochodem nemas novy fotak???/. Nadherne fotky....
31. 12. 2010 19:37
Jé my to měli včera a předevčírem na oběd a chlapi se nemohli doprat,tak jim to chutnalo.Je to naše delikatesa
31. 12. 2010 19:34
Isahu, tak to vidím na velkou dobrůtku, která se na tento den obvzlášť hodíale i jinak. Dávám ti s chutí 6.bod
31. 12. 2010 19:22
Vy mi dáváte, já ji dělám pokaždé jinak, ale dobrá je např. 4 lžíce oleje, cca 2 lžičky staročeského koření / to je jedna z mála kupovaných směsí, které používám a na vepřové je vynikající /, 100 ml červeného vína, 3 stroužky česneku, jemně nasekaná petrželka, tymián, libeček, kdo má rád, může přidat pepř nebo chilli, ale staročeské koření je docela pikantní, nám to stačí. Je to jen orientační, dělám od oka, např česnek - teď, co ho kupuji na Farmářských trzích - je opravdu česnek jak má být, čínského bych asi dala víc. Zkrátka každý podle chuti
31. 12. 2010 19:19
jééžiš mňáám,asi sním monitor
31. 12. 2010 19:10
maris, jakou máš marinádu? ráda vyzkouším
tady je důležité hlavně to vložení do vařicí vody, aby se maso rychle zatáhlo, nechcheme z toho vývat na polívku
tady je důležité hlavně to vložení do vařicí vody, aby se maso rychle zatáhlo, nechcheme z toho vývat na polívku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 14 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 16 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 18 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 3 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 5 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 7 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 7 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 7 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ovarová polévka má mnoho variant, proto si ji každý může uvařit podle své chuti
Co měla na talíři bájná kněžna Libuše? Zvěřinu pečenou na otevřeném ohništi i kaši slazenou lesním medem
Není nad domácí zabijačku. Jaké dobroty z vepřového masa a vnitřností si můžete připravit v bytových podmínkách?
Další recepty
Tématické fráze: pečené koleno vařené koleno vepřové koleno vepřové koleno recepty pomalu pecene veprove koleno recept na vynikající pečená kolena veprove koleno recept vařené koleno recept příprava vepřového kolena na pečení vepřové koleno pomalu pečené pečené vepřové koleno pečené koleno recept koleno recept marináda na vepřové koleno recept na vepřové koleno recepty veprove koleno marináda na pečené koleno recept na vařené koleno pomalu pečené koleno vepřové koleno pečené
Suroviny: koleno vepřové, voda, pepř, koření nové koření, sůl, bobkový list, česnek, cibule, omáčka chilli, zázvor mletý, pepř, omáčka sojová, česnek, cibule
Koleno vepřové, vařené a pečené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AmXl
50 názorů