Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku
Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 253 kJ / 299 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,69 g |
Tuky | 11,16 g |
Vláknina | 15,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 22,82 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je částečně převzatý z knihy Vaříme s vínem. V původním receptu byly lehce odlišné ingredience a na závěr přišla do jídla ještě sladká smetana. My ale máme raději lehčí jídla a tak jsem ho uvařila takto.
Pokud použijeme jen kuřecí prsa, tak samozřejmě zkrátíme dobu pečení.
Když dělám kuře v podobných úpravách, tak ho vždy peču masem (kůží) dolů, aby se do masa nasákly všechny chutě a vůně, ve kterých se peče.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 1. 2013 10:32
11. 5. 2011 13:10
9. 5. 2011 08:19
8. 5. 2011 20:45
8. 5. 2011 20:25
8. 5. 2011 18:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 11 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 20 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 4 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 4 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 6 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 7 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 8 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 8 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 8 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 8 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Poslední večeře princezny Diany: Lady Di si před tragickou nehodou dávala mořský jazyk, zeleninovou tempuru a omeletu
Časté chyby při přípravě kuřete na paprice: Poradíme vám, jak se jim jednoduše vyhnout
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Další recepty
Tématické fráze: kuře na bazalce kuřecí prsa po srbsku kuře bazalka kuře na rajčatech a bazalce kuře kuřecí prsa na bazalce bazalka kuře kure na protlaku kuře v rajčatovém protlaku kuře na bazalce s rajčaty kuře na rajčatovém protlaku kure po srbsku jídlo na bazalce kuřecí prsa na bazalce a rajčatech bazalka jídla kuřecí směs na bazalce varime s vinem bazalka a kuře kuře na rajčata bazalka v jídle
Suroviny: kuře, olej olivový, česnek, rajče loupané, rajče cherry, citron, protlak rajčatový, víno červené, sůl, pepř bílý, bazalka čerstvá, vývar
Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ovMA
6 názorů