Krůtí maso v dobré omáčce
Rychlá omáčka dochucená worcesterem, se strouhaným vejcem doplní skvěle jemné plátky krůtího masa. Podušené maso poté můžeme doplnit jakoukoliv vhodnou přílohou. Zachutná třeba jen se zeleninou na páře, či rýží.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 378 kJ / 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,37 g |
Tuky | 11,53 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 7,86 g |
Sůl | 19,71 g |
Sacharidy | 37,92 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Omáčka je jednoduchá, moc dobrá a masíčko se rozpadalo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 5. 2021 13:15
No, když už jste zde nastolil jazykové okénko tak Angláni to oné vyslovují spíše jako "vustr"
15. 5. 2021 11:20
Keďže nikto na svoje "dielo" taký názov určite nepoužije, tak to slovo "v dobré" je absolútne zbytočné,
dokonca sa dá povedať, že chce touto formou čitateĺa oklamať.
Mimochodom, správne je worcester a nie worchester ( a nesprávne vyslovované ako vorčester a nie uorseter)...
7. 6. 2011 18:19
7. 6. 2011 17:15
Plátky jsem naklepala paličkou, v mouce je při dušení neobaluji, zahustím pak šťávu. Koření jsem použila steakové od Kotányi, ale jen trošku, asi tak lžičku. Je to mé oblíbené. W. omáčky jsem dala taky lžičku a slepičího bujónu asi 1/3. Moc nekořením. Šťávu jsem po důkladném provaření přecedila, dá se podávat jen s kolečkem vajíčka nebo vajíčko nakrájet do šťávy, ale já osobně už nevařím, nemíchám, mám ráda, když jsou vidět kousky. Bibi, dovolím si přidat foto
7. 6. 2011 09:26
6. 6. 2011 23:25
6. 6. 2011 22:42
6. 6. 2011 19:07
6. 6. 2011 17:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 33 minutami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 2 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 4 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 4 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 4 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 5 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 5 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 6 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Opékání či restování masa tak, aby si udrželo šťavnatost a zůstalo křehké i chutné, má svá pravidla
Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži
Zahušťujete pomocí záklechtky? Poradíme vám její snadné rozmíchání pro dokonale hladký výsledek
Další recepty
Tématické fráze: recepty z krůtího masa omáčka z krůtího masa top recepty krutí maso krůtí maso recept oblíbené recepty z krůtího masa krůtí omacka krůtí maso omáčka omáčky z krůtího masa krutí maso-recepty s omačkou krůtí maso s omáčkou krůti maso kruti maso recepty recepty na krůtí maso krůtí maso recepty s omáčkou krůtí máso v omáčce příprava krůtího masa recept z krutiho masa omacka s krutiho masa krůtí maso na omáčku dobré omáčky
Suroviny: maso krůtí, cibule, koření grilovací, omáčka worcesterová, vývar kuřecí, mouka hladká, vejce, sůl, olej
Krůtí maso v dobré omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2G71
9 názorů