Jablečný štrúdl z domácího těsta
Z osvědčeného domácího taženého těsta vytvoříme jablečný štrúdl jedna báseň. Klasické těsto překvapí svou chutí a vláčností. Jablečný závin podle tohoto receptu se určitě stane naším "majstrštykem".
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 5 517 kJ / 1 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,88 g |
Tuky | 35,16 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 503 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 205,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento štrúdl jsem dělala poprvé a s výsledkem jsem nadmíru spokojená. S těstem se výborně pracovalo, bylo úžasně vláčné, tvárné, netrhalo se (jak se mi někdy u běžných kupovaných listových těst stává).
Štrúdl se mi nepřipekl na plech, dokonce mi při vytahování doslova lítal po plechu. Paráda, paráda. Jediné, co mě možná trošku zarazilo, byla křupavá spodní strana štrúdlu, která nebyla klasicky měkká, jak u běžných štrúdlů, které dělám.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 1. 2012 13:43
Petra : Nenapadá mě jiný důvod, než ten, že jsi do těsta dala i to rozpuštěné máslo, kterým se jen potírá hotový štrúdl. Kolik jsi ho tam dala, celou kostku, že? Protože tohle těsto znám a vím, že je OK, tak to může být jedině Tvou nepozorností při čtení receptu. Pak ale naprosto nechápu, proč dobrý recept kvůli tomu pohaníš a ještě tak odsuzujícími slovy
14. 1. 2012 10:34
Vždycky vařím podle topreceptů a je to senzační ale tohle ? tohle se nedalo jíst! 280ghladké mouky ? Musela jsem tam dát asi pul kila aby mi těsto vůbec drželo a ve finále když se to upeklo tak hodinu to bylo dobrý ale pak těsto ztvrdlo takže to můžem vzít a vyhodit ! Když to neumíte tak to sem nedávejte laskavě!
27. 11. 2011 21:10
Vypadá nádherně Plný jablíček,teňounké těsto,málo tuku.Super.
Tažený štrůdlík jsem už hodně dlouho nedělala,tak se dám do díla.Samozřejmě bodík na účtu
Tažený štrůdlík jsem už hodně dlouho nedělala,tak se dám do díla.Samozřejmě bodík na účtu
27. 11. 2011 18:26
rebeka: Ano, je tažený, ale já ho dělala klasicky, pouze jsem jej rozválela a plnila. Jinak děkuji.
27. 11. 2011 18:25
to je vlastně tažený závin, že
moc hezký ho máš..dělávám taky, dávám ti bodíček
moc hezký ho máš..dělávám taky, dávám ti bodíček
27. 11. 2011 18:08
Pěkný recept, líbí se mi, že v těstě není moc tuku, mám dojem, že jiná těsta jsou mastnější
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 minutou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 17 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: těsto na štrůdl těsto na jablečný štrůdl těsto na štrůdl recept jablečný štrůdl štrudl těsto na štrůdl s octem menu domů recepty strudl testo jablecny štrůdl recept štrůdl na plech štrúdl z octa jablečný štrůdl na plech recept na těsto na štrúdl těsto na štrůdl bez tuku kynutý jablečný štrudl štrudl z oleje jablečný štrůdl z listového těsta těsto na jablečný závin štrůdl recept štrůdl ocet
Suroviny: mouka hladká, voda, olej, šťáva citronová, vejce, sůl, jablko, strouhanka, cukr, skořice mletá, ořechy, rozinky, cukr moučkový, máslo
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zxz7
36 názorů