Pikantní hovězí kližka z papiňáku
Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Energie | 9 304 kJ / 2 224 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 161,80 g |
Tuky | 160,20 g |
Vláknina | 15,62 g |
Cholesterol | 465 mg |
Sodík | 3,15 g |
Sůl | 7,91 g |
Sacharidy | 29,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jsem si na svou dnešní improvizaci zvolila hovězí kližku.Máme ji rádi,je celkem finančně dostupná a po úpravě velmi chutná a šťavnatá. Hodí se hlavně k přípravě gulášú, nebo k různým omáčkám např.koprové,rajské ap.Pokud se připravuje vcelku, je lepší použít právě zmiňovaný papiňák, ve kterém je maso hotové za kratší dobu. Uvedená doba vaření je orientační, záleží i na stáří hovězího kusu. Mě těch 55minut stačilo, ale když se stane, že ještě vidlička masem po otevření hrnce prochází špatně, hrnec znova uzavřeme a pod tlakem vaříme ještě 10minut.
Věřím, že přípravu všichni zvládnete a v závěru si pochutnáte na šťavnatém, marinádou natáhnutém masu. Šťávu jsem ničím nedochucovala, byla akorát:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 11 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 15 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 minutami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 2 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 3 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 4 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 4 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 4 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho varit hovezi v papinaku hovězí maso v papinaku hovězí v papináku jak dlouho vařit hovězí maso v papináku jak dlouho vařit hovězí maso v tlakovém hrnci hovězí kližka recepty hovězí kližka vařená hovězí kližka vařené hovězí maso v papiňáku hovězí kližka recept vaření hovězího masa v papináku jak dlouho vařit maso v papináku jak dlouho varit hovezi klizku jak dlouho vařit kližku recepty hovězí maso v papiňáku jak dlouho vařit hovězí vaříme z klížky hovězí klížka v tlakovém hrnci vareni v papinaku recepty z hovězí kližky
Suroviny: kližka hovězí, slanina uzená, cibule, bujón hovězí, omáčka hořčičná s pepřem, olej, tymián sušený, kůra citronová, alobal
Pikantní hovězí kližka z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pr42
16 názorů