Grilovaná mrkev
Pokud máte rádi grilovanou zeleninu, určitě ochutnejte grilovanou mladou mrkev. Stačí ji krátce povařit, potřít grilovacím kořením a poté grilovat. Získá tak krásnou barvu a výraznější chuť. Hodí se například jako příloha k masu.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 596 kJ / 142 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,80 g |
Vláknina | 11,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 24,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 6. 2012 09:26
simča: povařím kvůli měkkosti a dogrilovávám pro chuť. Nerozumím "a i tam přidává olej" - kam??? Jen do grilovací marinády.Nikam jinam.
26. 5. 2012 18:04
skvělý nápad, určitě vyzkouším. mňam
26. 5. 2012 15:12
Grilovat se dá cokoli,je báječná a kedlubny jsou také super zkuste.Já pokud není mrkev letošní a tedy mladá blanšíruji,pak na gril,mladá není třeba,ale každý je zvyklý dělat jinak.,
26. 5. 2012 09:22
Mňam
25. 5. 2012 22:35
simča: to nevím.. to bude muset prozradit autor
25. 5. 2012 22:19
rebeka: Ale proč předváří a pak griluje a i tam přidává olej, to se mi zdá opravdu zbytečné
25. 5. 2012 22:09
míla: to je otázka.. tady je článek o mrkvi.. takže citace:
Vařená nebo nevařená?
Vůbec nejlepší pro náš organismus je mrkev vařená. Syrová mrkev má totiž tuhé buněčné stěny, ze kterých tělo dokáže využít jen menší část beta-karotenu. Při vaření mrkve se stěny buněk narušují, a pokud vařenou mrkev podáváme jako součást jídla obsahujícího tuk, dokáže tělo vstřebat víc než polovinu beta-karotenu. Jen pro srovnání – z tepelně upravené mrkve za přítomnosti tuku je využitelnost beta-karotenu asi 60 %, ze strouhané syrové mrkve asi 30 % a kousáním syrové mrkve využijeme jen asi 5 % beta-karotenu.
Vařená nebo nevařená?
Vůbec nejlepší pro náš organismus je mrkev vařená. Syrová mrkev má totiž tuhé buněčné stěny, ze kterých tělo dokáže využít jen menší část beta-karotenu. Při vaření mrkve se stěny buněk narušují, a pokud vařenou mrkev podáváme jako součást jídla obsahujícího tuk, dokáže tělo vstřebat víc než polovinu beta-karotenu. Jen pro srovnání – z tepelně upravené mrkve za přítomnosti tuku je využitelnost beta-karotenu asi 60 %, ze strouhané syrové mrkve asi 30 % a kousáním syrové mrkve využijeme jen asi 5 % beta-karotenu.
25. 5. 2012 21:46
hm,mrkev je zdravá jen syrová,tohle tedy pro mě ne a k tomu ještě na grilu,vůbec si neumím předtavit tu chuť.A nepište mi nikdo,ať to tedy vyzkouším
25. 5. 2012 20:37
Jen mi není jasné, když je to mladá mrkvička a griluješ ji 10-15 minut, proč ji předtím předváříš Zdá se mi to zbytečné a vše, co mrkvička v sobě má skončí v té vodě.
25. 5. 2012 20:09
25. 5. 2012 19:38
Skvelý nápad!
25. 5. 2012 19:38
Grilovat mrkev mě nikdy nenapadlo, ale vypadá to dost dobře
25. 5. 2012 19:28
25. 5. 2012 19:25
vypadá to zajímavě :) a chutně :)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno před 58 minutami
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno 6. 6. 2024 07:13
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno 5. 6. 2024 18:25
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Právě bylo uvařeno:
Tvarohový dezert z časopisu Blesk
Petra Dvor. uvařila před 7 minutami
Jihočeský kynutý koláč
ZdenkaKah uvařila před 1 hodinou
Veselé jednohubky
MajaFero uvařil před 1 hodinou
Babiččina drožďová pomazánka
MajaFero uvařila před 1 hodinou
Toustové lívance
Lucie8 uvařil před 3 hodinami
Punčové řezy II
Jarda97 uvařila před 3 hodinami
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
TondaJ uvařila před 9 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
oli.fisch uvařila před 11 hodinami
Houby s tarhoňou
Eviip uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zelenina během grilování získá na atraktivitě. Jak ji grilovat, abychom si vždy pochutnali
7 nejlepších receptů na grilované pochoutky. Jak postupovat, aby se nám grilování povedlo
Pět nejlepších posypek na ovocné knedlíky: Strouhaný tvaroh, falešná drobenka i voňavý perník jídlo skvěle ochutí
Další recepty
Tématické fráze: grilovaná kedlubna nať z mrkve recepty nať z mrkve grilování mrkve grylovaná mrkev grilovana mrkva grilované mrkve grilované mrkvičky grilovaná mrkvička recept na grilovanou mrkev grilivana mrkev grikovaná mrkev grilovaná mrkev v troubě mrkev s natí recept mrkev nat jak využít nať z mrkve jak využít nať mrkve mrkev recepty griovana mrkev mrkev vaření
Suroviny: mrkev, olej, koření grilovací, sůl
Grilovaná mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BOPJ
14 názorů