Poctivá česká koprovka podle hospodských receptur
Koprová omáčka je klasika českých jídelen, která rozděluje lidi na dva tábory – na ty, co ji milují, a ty, co ji nesnášejí. Aby byla koprovka opravdu dokonalá, nesmíte ji ošidit. Potřebuje jemnou máslovou jíšku, silný hovězí vývar, tučnou smetanu a kopr.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 024 kJ / 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,30 g |
Tuky | 36,27 g |
Vláknina | 1,15 g |
Cholesterol | 112 mg |
Sodík | 4,25 g |
Sůl | 10,60 g |
Sacharidy | 80,24 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Receptury teplých pokrmů
Jsem si vědomá, že je tady X receptů na koprovou omáčku, ale tento jsem vložila pro ty, kteří by tak jako já dnes, dostali neodolatelnou chuť na koprovku, která se dřív podávala v restauracích a kterou vařila moje babička, profesionální kuchařka a já jsem ji jako dítě odmítala...:-) V restauracích, do kterých chodím, ji nevaří a babička mi ji už neudělá.
Tak jsem vytáhla svoje oblíbené klasické receptury, pečlivě převedla recept pro hromadné stravování na rodinnou dávku, uvařila, pochutnala si a sepsala pro ostatní, milovníky klasické české kuchyně. Pokud se budou přesně držet receptu, očekává je ta klasická chuť...
Do podobných vložím koprovku od Alus S. a Merylas, ty jediné mohou být srovnatelné.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 6. 2012 21:37
4. 6. 2012 21:20
4. 6. 2012 20:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 3 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 10 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 33 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 48 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Slavné české kuchařské knihy: Podle Rettigové, Sandtnerky i Kejřové se učily vařit a péct celé generace
Koprové brambory: Levné jídlo z brambor voní anglickou slaninou a doplněné smetanovou omáčkou chutná božsky
Kopr ve sladkokyselém nálevu: Klasický recept s cukrem, octem a solí je snadný na přípravu a zvládne jej každý
Další recepty
Tématické fráze: koprová omáčka z nakládaného kopru koprová omáčka recept kluci v akci koprovka z čerstvého kopru koprova omačka kluci v akci koprová omáčka ze sterilovaného kopru kulajda kluci v akci koprovka ze sterilovaného kopru koprovka od babičky koprová omáčka ze sterilizovaného kopru koprova omáčka od babičky kluci v akci koprová omáčka karlovarský knedlík kluci v akci koprovka z nakládaného kopru koprova omacka od polreicha koprovka kluci v akci koprova omacka sterilovany kopr sterilovaný kopr koprovka s hovězím karlovarský knedlík recept kluci v akci koprová polévka z nakládaného kopru
Suroviny: máslo, mouka hladká, vývar masový, mléko, smetana, ocet, cukr, kopr sterilovaný, sůl
Poctivá česká koprovka podle hospodských receptur
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zQx7
63 názorů