Uzená kuřecí stehna"pečená"v papiňáku
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 170 kJ / 41 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,32 g |
Tuky | 0,62 g |
Vláknina | 4,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 90 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 6,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Manžel měl chuť na pečené maso a já jsem neměla chuť v tomto počasí rozpalovat troubu:-)
Zaexperimentovala jsem a byli jsme spokojeni oba dva.Jen se s tím papiňákem musí opravdu sem tam potřást ze strany na stranu.Když je v hrnci menší množství tekutiny tak má maso tendenci se přichytávat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 8. 2012 22:15
BILKOVAI:Teď mají opět v Lidlu akci"uzeňáků"Dnes jsem vařila na zítřek v kysaném zelíale je mi blbý to dát jako nový treceptíkJinak Ti Ď
2. 8. 2012 21:52
Aničko, na něco takového už se chvíli chystám. Inspiraci s papiňákem a s uzenými kuřecími stehny jsem získala od Rebeky a v tvé kombinaci se špenátem musí být +
22. 6. 2012 22:49
magdalenka: ano, byly to maďarské papiňáky,kde se musely vyměňovat pojistky,hlídat výměnu těsnění,nyní jsou už kvalitní,proto nejsou zrovna levné,ale už je to o něčem jiném
22. 6. 2012 22:29
magdalenka:na stropěšpatně jsem to přečetlaAle ty staré hliníkové kukty byly opravdu prevíttam stačil jen špatně umytý ventil,nebo špatně usazené těsnění a hned byla nějaká pohromaTy nové jsou už OK
22. 6. 2012 22:12
Anna Kocikova:guláš nebol na stole, ale na strope. Museli vymaľovať celú kuchyňu. Je tomu cca 30 rokov, stará klasická "kukta" z Maďarska to bola.
22. 6. 2012 21:53
rihana:Opravdu se nebojMy se tady jen tak štychujemeJá v jiných hrncích také nevařím,jsem moc spokojená a pokud člověk dodržuje vše jak píšeš,tak žádná pohroma nehrozíDíky za komentík
Evi i Tobě
Evi i Tobě
22. 6. 2012 21:38
22. 6. 2012 21:37
Tak nevím, jestli se mám bát taky. Ale myslím, že když se s papiňákem zachází tak, jak má, nebezpečí nehrozí. Dnes mají tyto hrnce několik pojistek, tak snad výbuch ani není možný. Já už vařím prakticky jen v něm a každý den. I tento recept ukládám, fotka je lákavá.
22. 6. 2012 21:33
magdalenka:tak se neboj MagdalenkoTý jo-guláš na stole,to musel být pořádný mazecMě se to teda ještě nepodařilo,ale kdo víínení všem dnům konecNe ale vážně,jak se mi někdy byť jen trošilinku nepozdává zvuk ucházejícího ventilu,okamžitě vypínám,nechám samovolně zchládnout,otevřu,překontroluju a tlakuju nanovoJe to jistější
22. 6. 2012 21:15
Ani, ja už som guláš z papiňáka na strope videla...ale nie u mňa. sesternica to akosi nezvládla. Mometálne mám tretí papiňák, mám ho rada, ale triasť som ho ešte netriasla...
22. 6. 2012 21:06
maris: tak to se zatím bojím taky,jak to na mne prská, syčí a sípe jsem od něj dost daleko, tady ve vchodě byl v jedné domácnosti s papiňákem velký malér,/starý papiňák/ otřáslo se celé patro, rána,jako z děla,tak se zdržuji opodál,manžel jde na půl hodky vždy se psem, prý sází na jistotu prý bojím a jde ven za každého počasí
22. 6. 2012 21:01
rebeka:
22. 6. 2012 20:29
Jana Pá:myslíš jako tím papiňákem po pauli Jani
Moc jsem se u pročítání komentíků pobavila a moc vám holky za ně děkujiSamo,že i za hodnocení
Maruško,když je v hrnci opravdu málo tekutiny,tak se s ním v pohodě může sem tam,nebo tam a sem do stran zatřástTeda ale s citemV hrnci toho tlaku moc není a bouchnutí nehrozí.Fakt,věř mi
Mnohým se ale vůbec nedivím,že se tlakáče bojíteMojí tetě kdysi hodně dávno papiňák v kuchyni vybouchl,když vařila něco s hrachem.Já osobně bych luštěniny do tohoto hrnce nedala,to se zákonitě musí ucpat ventil tou pěnou,co při vaření vznikne a je zaděláno jak na malér,tak na malíře-to je ta lepší variantaTaké jsem se dlouho bála,pak jsem obyčejnou Kuktu začala měnit za novější nerezové papiňáky různých velikostí,teď mám hrnců 5 a kromě vaření v nich i zavařujiJsou to mí velcí pomocníci
Ještě jednou všem děkuji
Moc jsem se u pročítání komentíků pobavila a moc vám holky za ně děkujiSamo,že i za hodnocení
Maruško,když je v hrnci opravdu málo tekutiny,tak se s ním v pohodě může sem tam,nebo tam a sem do stran zatřástTeda ale s citemV hrnci toho tlaku moc není a bouchnutí nehrozí.Fakt,věř mi
Mnohým se ale vůbec nedivím,že se tlakáče bojíteMojí tetě kdysi hodně dávno papiňák v kuchyni vybouchl,když vařila něco s hrachem.Já osobně bych luštěniny do tohoto hrnce nedala,to se zákonitě musí ucpat ventil tou pěnou,co při vaření vznikne a je zaděláno jak na malér,tak na malíře-to je ta lepší variantaTaké jsem se dlouho bála,pak jsem obyčejnou Kuktu začala měnit za novější nerezové papiňáky různých velikostí,teď mám hrnců 5 a kromě vaření v nich i zavařujiJsou to mí velcí pomocníci
Ještě jednou všem děkuji
22. 6. 2012 20:15
rebeka: Rebi, aby nám Ani nedala po papuli, ale recept je a jestli se "šoupe nebo jen třepe", není důležité, hlavní je výsledek a ten je vždy u Ani maris neboj, jde to
22. 6. 2012 20:11
rebeka:já, nevím, bojím, bojím
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 18 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 23 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 3 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 7 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 10 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 11 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
V čem a jak opékat toustový chléb. Poradíme začátečníkům
Další recepty
Tématické fráze: pecena uzena kureci stehna pečená uzená stehna pečené uzené kuřecí stehno pečené uzené kuře uzená kuřecí stehna kuřecí stehna v papiňáku uzená kuřecí stehna recepty uzene kureci stehna těsnění do papiňáku uzená kuřecí stehna recept uzené kuřecí stehno recepty zauzená kuřecí stehna pečené maso v papiňáku uzené maso v papiňáku levná jídla uzená kuřecí stehna kureci v papinaku uzené kuřecí stehno pečené uzené kuřecí stehna uzená stehna uzené kuřecí stehno pečené s bramborovou kaší
Suroviny: stehno kuřecí uzené, cibule, bujón drůbeží, voda
Uzená kuřecí stehna"pečená"v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Voro
33 názorů