Pindruše pohankový chlebík
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 290 kJ / 2 698 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,90 g |
Tuky | 47,91 g |
Vláknina | 27,08 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 6,45 g |
Sůl | 16,10 g |
Sacharidy | 475,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Chleba je mimořádně tmavý, kůrka i střída. Velice hezky pórovitý, díky absenci žitné mouky druhý den už mírně sušší. I tak doporučuji vyzkoušet, je velice vhodný třeba ke grilovanému masu.
Kdo má chuť, může chlebové těsto místo kmínem ovonět třeba sušeným česnekem.....z těsta se dají udělat i bagety - vynecháte kmín, ocet a přidáte o lžíci oleje navíc.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 11. 2012 14:00
takový krasavec..neupekla bych to,ani kdyby mně pozlatili
jsi opravdu mistryně v pečení
jsi opravdu mistryně v pečení
24. 9. 2012 14:31
Catleen,koukám, že jsi odbornice přes pečivo ! Nádherné kousky umíš, opravdu vypečené, brzy něco zkusím, až bude čas a popadne mě opak lenosti
23. 8. 2012 10:34
Ahoj, tak vidím Cathleen, že ta pohanka Tě opravdu vzala. Moc mi to těší. A mlýn jsi zvolila, jak jsem Ti psala i barvu pohanky? Letos máme opět dobrou úrodu a poputuje zase do toho mlýna. Tak přeji, ať Tě pohanka chytne jako mně a osloví i všechny tady. Protože je prostě úžasná.
9. 8. 2012 15:53
cathleen:Ivi nevíš, jak mi tak krásnej chlebík mohl proplout bez povšimnutíasi ne, ale je nádhernej a musí být moc dobrý-máš za něj jasný 11.bodík
26. 6. 2012 07:19
Ten píše !!!!
25. 6. 2012 20:00
Parádní chlebíček+
25. 6. 2012 17:43
srettka: jo.. a aj taková pěkně zaoblená, jak ten chlebík
25. 6. 2012 12:45
finneta: doufám, že bude "jmenovkyni" chutnat
25. 6. 2012 12:41
cathleen:nahodou je to chlebik z radychlebu fesaku a zas tak cerny neni, jen krapitek tmavsi, no
25. 6. 2012 12:40
Ivčo, tak pindruše oslovuji svoji dceru. chtěla jsem opět začít hubnout, ale co. dneska ho zkusím. a posílám bod
25. 6. 2012 12:38
rebeka:takze jestli jsem dobre pochopila, v chlebu zapecena pohankova múka od tebe a dal i modelace podle tebe? i ty nas bochnicku hebky, pohankou vyvoneny, ty jedna pindruse z pohadky
25. 6. 2012 12:33
rebeka: tak strašný to opálení snad není Při focení krajíce jsem měla velice špatné světlo (no, spíš žádné jak špatné) a tak to není dobře vidět. Střída je opravdu šedočerná
25. 6. 2012 12:32
srettka: ....a tu pohankovou celozrnnou mouku mám od rébi...
25. 6. 2012 12:32
cathleen: jáák že se lekl vždyť má stejné zabarvení ( ten chlebík v řezu ) jako vaše pokožka egyptským sluncem políbená
25. 6. 2012 12:30
srettka: hej heřmánku.. ty jsi neviďála pohádku "O třech Pindruších" to je můj nick v práci
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 47 sekundami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 23 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 10 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Další recepty
Tématické fráze: pohankový chléb z domácí pekárny pohankovy chleba z domaci pekarny pohankový chleba domácí pekárna pohánkový chléb pohankový chléb v domácí pekárně pohankový chléb kefír pohankovy chleb recept domácí pohankový chleba pohankový chléb domácí pekárna domaci pekarna pohankovy chleb domácí pohankový chleba z pekárny recept pohankový chleba v domácí pekárně pohankový chléb domácí domácí pohankový chléb pohankovy chleb z domácí pekárny recepty pohankovy chleba z pekarny pohankový chléb recept pekárna recept na pohankový chleba chlebík z pohanky recept na pohankový chleba z domácí pekárny
Suroviny: voda, kefír, olej, ocet, cukr, sůl, kmín celý, mouka pohanková, mouka hladká, droždí
Pindruše pohankový chlebík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6X7
20 názorů