Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 3 097 kJ / 740 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,66 g |
Tuky | 47,83 g |
Vláknina | 49,20 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 935 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 34,37 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Omáčku můžeme vykouzlit z jakéhokoliv masa, já měla kousek hovězího předního s kostí a maso jsem obrala do omáčky. Protože jsem vývar nepoužila všechen, byla ještě hovězí polévečka. Do této základní francouzské omáčky, lze přidat ingredience dle vlastní chuti, jinak Velouté základ obsahuje jen máslo+mouku+vývar+sůl+pepř a smetanu!
Tato moje má sladkokyselou, jemnou a výtečnou chuť. Pro přirovnání je malinko podobná chuti plíčků a kdo je má rád, ocení i Velouté! Dejte si k ní knedle.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 11. 2012 13:37
21. 11. 2012 12:05
21. 11. 2012 12:04
21. 11. 2012 11:57
21. 11. 2012 11:56
21. 11. 2012 11:25
21. 11. 2012 11:22
21. 11. 2012 11:13
21. 11. 2012 11:02
Velouté je ta základní omáčka a mám to tam poznamenaný a do ní si můžeš přidat cokoliv má kdo rád-je to o chutích. a já bych ti dala ráda ochutnat
Danuš61, přesně tak to je a díky
21. 11. 2012 10:52
21. 11. 2012 09:10
20. 11. 2012 23:45
Vždyť ty v popisku píšeš Velumé...a s velouté to nemá nic společného.
20. 11. 2012 21:14
20. 11. 2012 21:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 18 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 3 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 7 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 9 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 11 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 11 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 11 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Omáčka z pomazánkového másla? Poradíme, jak na to. Vyplatí se hlavně při vaření menších porcí, vyzkoušejte třeba houbovou omáčku
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Něco mezi polévkou a salátem: Okroška voní bylinkami a je plná masa a zeleniny. Podle tohoto receptu ji zvládne každý
Další recepty
Tématické fráze: rapikaty celer omacka okurkova kysela polevka omáčka veluté veluté recept na veluté co z řapíkatého celeru koprové velouté polévka z kyselé okurky kysele okurky celerove veloute kyselé okurky recept velute omáčka omáčka řapíkatý celer jak použit řapíkaty celer polévka kyselé okurky omáčka z kyselé okurky velouté polévka kam použít řapíkatý celer recepty smetanove rybi velute co je velute
Suroviny: vývar masový, cibule, máslo, mouka hladká, smetana, pepř zelený, celer, houby čerstvé, okurky sterilované, hořčice hrubozrnná
Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PWwA
14 názorů