Roštěná - ala Stroganov
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí Stroganov, též Stroganoff, pochází z Ruska, odkud se rozšířil do celého světa. Pokrm doprovází mnoho legend a není tudíž jasné, která verze je ta pravá. Vždy by…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 188 kJ / 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hovězí Stroganov, též Stroganoff, pochází z Ruska, odkud se rozšířil do celého světa. Pokrm doprovází mnoho legend a není tudíž jasné, která verze je ta pravá. Vždy by…
Výborné šťavnaté placky z hovězího masa, ochucené hořčicí a sójovou omáčkou, stačí chvíli osmažit, výpek dochutit pepřem a zjemnit smetanou a můžete podávat. Toto skvělé…
Smícháme olej, česnek, chilli a rozmačkaný pepř. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Nenaklepáváme, jen nasolíme a opepříme. Naložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny…
Plněné masové kapsy jsou zpravidla svátečním pokrmem. Dovnitř plátku masa zabalíme lístky čerstvého špenátu, kousek sýru a plátek šunky. Z výpeku, který nám vznikne po…
Nejprve povaříme v osolené vodě fazolky na skus. Maso nakrájíme na medailonky o síle cca 1,5cm, osolíme a okořeníme nadrceným zeleným pepřem. Opečeme je z obou stran na…
Výroba domácí šunky není nic složitého, obzvlášť pokud máme šunkovar. Připravíme ji z jemného králičího masa a ochutíme medem a naloženým zeleným pepřem, který šunce…
Řapíky celeru nakrájíme na přiměřeně dlouhé kousky. V osolené vodě je uvaříme doměkka. Po okapání je skládáme do zapékací misky, posypeme nasekanou šunkou, strouhaným…
Smícháme jednu drobně nakrájenou cibuli, česnek a hořčicí. Očištěnou kližku osolíme a okmínujeme. Potřeme připravenou směsí. Druhou cibuli nakrájíme nahrubo a dáme do…
Hlívu pokrájíme na proužky (podobně jako kuřecí nudličky na „čínu“).. Osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem, posypeme sypkou červenou paprikou, přidáme utřený…
Rybí filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Hladkou mouku smícháme s pepřem a trochou papriky.Osolené filé obalíme ve směsi mouky s kořením a…
Korenie,cesnak, pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný zázvor, papriku, nadrobno pokrájaný tymian dáme do mažiara a rozmliaždime.Pridáme šťavu z citróna, soľ a olivový…
Lilek si omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a vevnitř osolíme. Na pánev si dáme olej, na něm necháme zpěnit nakrájenou cibuli, česnek na plátky, přidáme maso, které mícháme a…
Do maziara dame ocisteny cesnak, horcicne semienko, zelene bylinky a zelene korenie bez nalevu. Nahrubo potlcieme, vyberieme , posolime a zalejeme dobrym olejom. Do…
Do maziara dame ocisteny cesnak, horcicne semienko, zelene bylinky a zelene korenie bez nalevu. Nahrubo potlcieme, vyberieme , posolime a zalejeme dobrym olejom. Do…
1/Nejprve si připravíme brambory, které dobře opereme, omyjeme, a nakrájíme na čtvrtky. Prosypeme je grilovacím kořením a solí, přidáme trochu oleje a brambory v této…
Plát hovězího pupku dobře odblaníme. Nakrájíme na stejně široké pruhy po vlákně a následně přes vlákno na menší kostky. Do většího hrnce dáme rozpustit vepřové sádlo a…
Vykuchaného kapra naporcujeme na širší proužky. Osolíme hrubou solí. Smícháme utřený česnek, olivový olej, šťávu z citronu a mletý zelený pepř. Touto směsí kapra potřeme…
Maso pokrájené na 6 plátků mírně naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a lehce opečeme a podusíme na sádle.Na kostičky posekanou cibuli zpěníme na slanině…
Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra.…
Játra očistíme a nakrájíme na velikosti sousta. Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme játra obalená v mouce a po prudkém orestováni i papriku a česnek.…
Pomeranč vyfilírujeme, dílky dáme do mísy a slijeme z nich šťávu (ještě vymačkáme zbytky z pomeranče). K pomerančům přidáme omytý natrhaný ledový salát.Ořechy opražíme v…
Plátky svíčkové jemně naklepeme, osolíme a zakápneme worcesterovou omáčkou a olejem - vetřeme do masa a necháme chvíli v lednici uležet. Oloupeme brambory a na opravdu…
Srnčí kýtu si vykostíme, nařežeme si roštěnky, trochu je naklepeme, nasolíme a mírně popepříme, pak je protáhneme hladkou moukou, oklepeme, aby mouky nebylo moc a na…
Bílý chřest má příjemně nasládlou chuť. Nejvíce mu však sluší jednoduchá úprava. Postačí uvařit ve vodě a podávat se smetanovou omáčkou vonící po mandlích. Je to…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38