Egyptská čočková polévka Shurit
Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Energie | 2 677 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,20 g |
Tuky | 44,08 g |
Vláknina | 19,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Historie Egyptské kuchyně sahá až do starověkého Egypta. Archeologické vykopávky ukázaly, že dělníci na Velké pyramidě v Gíze byly vyplacení v chlebu, pivu, a cibuli, zřejmě obvyklé stravě egyptského venkova. Ačkoli pivo zmizelo jako základ egyptského jídelníčku po muslimském dobytí Egypta v roce 641, cibule a česnek zůstává hlavní surovinou v egyptském jídle. Luštěniny byly hlavním zdrojem bílkovin egyptského lidu, a zůstávají jím i dnes.
Egyptská kuchyně je z velké části vegetariánská. I když se zde konzumují i ryby a mořské plody, větší část egyptské kuchyně je založena na potravinách, které rostou ze země. Maso bývalo v historii velmi drahé pro většinu Egypťanů. A proto se základem zdejší kuchyně stala zelenina.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2017 12:55
9. 6. 2017 21:42
evosheek:
28. 6. 2014 21:05
ja se tu v kahire snazim sehnat pazitku uz minimalne 3roky a bez uspechu
28. 6. 2014 21:03
3. 9. 2013 11:47
29. 1. 2013 19:51
29. 1. 2013 19:43
28. 1. 2013 22:29
28. 1. 2013 22:08
šurit je transkript arabského slova polévka a ads je čočka.
17. 1. 2013 10:58
16. 1. 2013 23:33
16. 1. 2013 22:19
16. 1. 2013 21:32
16. 1. 2013 20:40
16. 1. 2013 20:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 2 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 6 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 8 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 10 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 10 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí hrníčkový perník: Vláčný a voňavý je díky vlašským ořechům i koření. Jednoduchý moučník je brzy na stole
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: egyptská kuchyně recepty egyptská kuchyně arabská čočková polévka egyptská polévka z červené čočky egyptská jídla polevka z cevene cocky cibule egyptská čočková arabská polévka egyptské recepty egyptská cibule egypska cockova polevka egyptská jídla recepty egypské recepty recepty na egyptská jídla cockova polevka recepty egyptské kuchyně egypt recepty arabská polévka z červené cocky egypska polevka šurit
Suroviny: čočka červená, vývar zeleninový, cibule, rajče, česnek, olej olivový, cibule, kmín celý, sůl, pepř mletý, pažitka, citron
Egyptská čočková polévka Shurit
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EQOm
16 názorů