Recepty africké kuchyně – kontinent rozmanitých chutí
Africká kuchyně podléhá mnoha různým vlivům, a tak můžete v každé části tohoto kontinentu ochutnat něco docela jiného. Na severu Afriky žije hodně Arabů, proto je i zdejší gastronomie ovlivněna jejich chutěmi. Kuskus, šavarma, falafel a z koření šafrán nebo směs ras el-Hanout jsou zde zcela běžné.
V subsaharské Africe je nejkonzumovanější věcí fufu, tenká, chuťově nevýrazná placka z kukuřičné mouky, která se jí jako příloha. Tradiční jídla v jednotlivých státech se pak liší podle toho, co se u nich urodí; například pro Nigérii jsou typické batáty neboli sladké brambory. V celé oblasti se hodně pije palmové víno.
Napadlo by vás, že i v Africe byste si mohli dát vídeňský řízek a pivo? Určitě to platí o Namibii, která bývala německou kolonií, a je tedy kuchyní našich sousedů velmi ovlivněná. V Jihoafrické republice se hodně griluje, místní specialitou je ale také sušené kořeněné maso zvané biltong. V Africe jsou rovněž zvyklí jíst housenky, červy a třeba i sušené kravské kůže. Jakkoliv podivně to zní, všechno je lepší, než umřít hlady.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přečtěte si Zobrazit více
Jak podpořit růst rostlin na zahradě? Banánový „drink“, zelené hnojení nebo zkvašené kopřivy udělají na záhonku úplné divy
Suchý únor aneb Jak se psychicky připravit na měsíc bez alkoholu?
Jídlo španělských rolníků, které dobylo svět. V původní paelle byste mořské plody nenašli