Domácí rychlé máslo
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když bude šlehání trvat déle nebojte se!! :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 2. 2017 23:23
28. 5. 2015 10:05
8. 5. 2013 17:57
senky: to bude asi náhoda poradila ho kamarádka ...
Jamie je moc šikovný!!
Jamie je moc šikovný!!
13. 2. 2013 00:12
Montanka: při přípravě šlehačky se musí dávat pozor na přešlehání, jinak se srazí a oddělí se tuk.
13. 2. 2013 00:09
Děvčata, vždyť víme, o čem je řeč. Když jsem byla trochu větší, abych mohla máslo stloukat, tak jsem vždy při práci musela povídat nebo zpívat, abych nemlsala. Vždycky jsem nadzvedávala víko soudku, abych se "podívala", jestli se už máslo tvoří, ale vždycky jsem prstem setřela smetanu a olizovala. Mňááám. To byla dobrota. Ale také pořádná dřina - ruce od točení klikou bolely, zvláště, když už se začínaly tvořit hrudky másla, tak to šlo ztěžka. Ale stálo to za to. Za odměnu jsem směla olízat celé víko, kde ulpělo podmáslí s kuličkami másla.
12. 2. 2013 20:04
Nadja: stojí za vyzkoušení u nás doma je většina věcí k okamžité spotřebě
12. 2. 2013 20:04
Nadja: a já jsem babičce ujídala lžičkou a máslo mám ráda do teď a poznám, když je dobré - zkrátka jako to od babičky
12. 2. 2013 19:57
Nadja: já se taky hlásím do klubu vzpomínek
12. 2. 2013 19:47
tak tohle se mi stávalo, když jsem šlehala šlehačku :D tak bych to mohla zkusit cíleně :D
12. 2. 2013 19:45
Nadja: máme úplně stejné vzpomínky
12. 2. 2013 19:37
senky: jj, včera dělal Jamie. Ale je to máslo jen k okamžité spotřebě.
Domácí máslo, které muselo nějakou dobu vydržet, se dělalo šleháním kyselé smetany a ta "voda", kterou Jamie vyléval bylo vynikající podmáslí, které velice rychle vždy zmizelo. Z másla se udělala hrouda, která se promývala čistou vodou, dokud se všechno podmáslí z másla neodstranilo.
U mojí babičky se smetana schraňovala celý týden a v sobotu odpoledne se tlouklo máslo. K večeři pak byly brambory na loupačku s čerstvým máslem, se solí a zapíjelo se to vychlazeným podmáslím. Přímo neskutečná dobrota to byla.
Pokud bylo másla více, než rodina spotřebovala, tak se máslo přepustilo a schovalo se na později, kdy kráva tolik nedojila.
Domácí máslo, které muselo nějakou dobu vydržet, se dělalo šleháním kyselé smetany a ta "voda", kterou Jamie vyléval bylo vynikající podmáslí, které velice rychle vždy zmizelo. Z másla se udělala hrouda, která se promývala čistou vodou, dokud se všechno podmáslí z másla neodstranilo.
U mojí babičky se smetana schraňovala celý týden a v sobotu odpoledne se tlouklo máslo. K večeři pak byly brambory na loupačku s čerstvým máslem, se solí a zapíjelo se to vychlazeným podmáslím. Přímo neskutečná dobrota to byla.
Pokud bylo másla více, než rodina spotřebovala, tak se máslo přepustilo a schovalo se na později, kdy kráva tolik nedojila.
12. 2. 2013 18:36
Zdrojem je Jamie Oliver Včera zrovna toto máslo dělal, ale postup byl trošičku propracovanější
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 9 minutami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 36 minutami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 1 hodinou
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 10 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 11 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 13 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 13 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hitem internetu je máslová svíčka: Když ji zapálíte a namočíte do ní pečivo, budete uchváceni
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Tématické fráze: jamie oliver - domácí máslo jamie oliver domácí máslo domácí máslo domácí máslo ze smetany jamie oliver máslo domácí máslo jamie oliver jak stloukat máslo robot na maslo domaci maslo jamie recept domaci maslo máslo rychle máslo v robotu jamie a máslo rychlé máslo rychlé domácí recepty domácí máslo z kyselé smetany maslo ze smetany jamie oliver máslo z kyselé smetany máslo oliver jamie oliver maslo domaci
Suroviny: smetana ke šlehání
Domácí rychlé máslo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kok
12 názorů