Žampionová omáčka smetanová
Žampionová omáčka potěší každého milovníka hub a hlavně smetanových omáček. Je připravena během chvíle a zvládne ji i začátečník. Dochutíme ji solí a octem. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 015 kJ / 1 199 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,43 g |
Tuky | 86,04 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 263 mg |
Sodík | 59 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 86,23 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2014 13:29
4. 2. 2014 12:51
4. 2. 2014 11:11
tuk na podušení cibulky, stačí trochu - tuk je tu napsaný
máslo 100g - a k tomu ještě máslo, ale na co???
hl. mouka 100g
..... atd.
Jinak taky vařím jen z čerstvých žampiónů...konzervy nebo mražená zelnina apod. mi absolutně nic neříká..
4. 2. 2014 11:07
4. 2. 2014 10:55
Zdraví Vás hlava pomazaná
4. 2. 2014 10:50
No prostě chtzělo by si to s tím receptem trochu pohrát..
Samozřejmě nejsem začátečník takže si omáčku bez problémů udělám, ale opravdý začátečnický ucho, které se teprve učí vařit, by podle tohoto receptu mělo asi problémy něco vytvořit..
Všem přeji dobrou chuť a hezký den
27. 10. 2013 18:26
27. 10. 2013 14:20
27. 10. 2013 14:08
27. 10. 2013 13:28
Knedlíky se mi dnes nějak nepovedly, nenakynuly, ale i tak přidávám pro pobavení, protože se manžel optal, jestli jim chci způsobit neprůchodnost střev... a ať zbytky nehážu do záchodu, že by to ucpalo celé Vinohrady...
Jde o recept nalezený tady, ale autorovi to psát nebudu, nemůže za to.
Ale omáčka vynikající, to zas jo.
18. 7. 2013 20:27
18. 7. 2013 15:59
18. 7. 2013 15:43
Nerozumím posledním slovům " ocet proudíme+žampiony" - prosím o opravu. (pravděpodobně přidáme, nebo dochutíme octem, ale to musí autorka opravit)
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 17 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 23 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 46 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zampionova omacka se smetanou zampionova omacka žampionová smetanová omáčka smetanova omačka se zampiony smetanovo žampionová omačka žampionová omáčka recept smetanova omacka s zampiony smetanova zampionova omacka recept na zampionovou omacku smetanová žampionová omáčka recept omáčka se zampiony žampionová omáčka na smetaně rychla zampionová omacka žampionová omáčka bez smetany recept žampionová omáčka smetanovožampionová omáčka žampionová omáčka smetanová zampiony ve smetanove omacce zampionovo smetanova omacka smetanova omacka na zampionech
Suroviny: máslo, mouka hladká, mléko, vývar masový, smetana na vaření, žampióny, cibule, ocet, sůl
Žampionová omáčka smetanová
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXLJ
13 názorů