Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitrocel v sýrovém těstíčku

Při procházce si u cesty, nebo na louce, můžeme natrhat listy jitrocele. Známe ho převážně jako léčivou bylinku, jenž má široké využití. Nyní si ho ovšem připravíme v kuchyni rovnou k jídlu. A to naslano nebo na sladko.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

27. 6. 2014 12:50

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie4 484 kJ / 1 072 kcal
Bílkoviny54,43 g
Tuky24,31 g
Vláknina5,25 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 803 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy156,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Základní pravidlo při sběru bylin je to, že sbíráme na čistých lokalitách. O jitroceli kopinatém a další moje recepty zde:

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Poznámka: Když vynecháte sýr, můžete po usmažení listy obalit ve skořicovém cukru. Takto na sladko upravený jitrocel je též moc dobrý a chutná hlavně dětem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

9. 6. 2021 19:19

Tonja:
Jj, máte recht...
...ale s kosmaticí se to srovnat nedá, že :-)

Tonja

9. 6. 2021 16:12

buffalo: Květy dýní (cuket) v těstíčku a smažené - to je italská specialita, v sezóně v Itálii dost rozšířená.

maiva maiva

24. 7. 2014 20:50

:-OTo by mě nenapadlo,zajímavý recept:-p+:yes:

Jitkas

28. 6. 2014 12:53

Davam jitrocelove listy do salatu, urcite vyzkousim i smazene v testicku, dobry napad, doposud jsem takto delala jen listy salveje.

hanes24

28. 6. 2014 08:14

Žasnu a jásám. Na to jsem zapomněl z dětství úplně:-)):-))Můj obdiv největší:yes::yes::yes::yes::yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

28. 6. 2014 07:11

Velmi zajímavý receptík,to by mi nenapadlo:-8:yes:+

buffalo

28. 6. 2014 06:30

takto lze obalovat i nakvetlá poupata dýní, denivek, listy boraga aj.

Majka8

28. 6. 2014 00:37

No to je v čudu,byla ho plná zahrada a dnes chlap posekal,takže jitrocel nebude:-//

zizala zizala

27. 6. 2014 19:58

maris: :-) Já vím, psala jsem Ti pod recept o tom jitrocelu, teď jsem to znovu četla. Já mám medvědího česneku pořád málo. Na smažení nezbývá :-O Jitrocelu mám plnou louku :-))

Děkuji za milé komentáře i ostatním :-):-K

maris maris

27. 6. 2014 19:43

To bych mohla vyzkoušet, dělala jsem medvědí česnek v těstíčku, tak proč ne jitrocel;-):-):yes:+

Ivana Ch

27. 6. 2014 13:16

To se mě líbí, ještě tak tady v okolí sehnat tu čistou lokalitu.:yes::yes:

Masula Masula

27. 6. 2014 13:14

Zajímavý recept:-O jitrocel by mě nenapadl takto udělat:-S,ale určitě někdy vyzkouším;-):-K

spagetka spagetka

27. 6. 2014 12:59

Znám z dětství, babička dělala i klasický trojobal jako na řízky, ale mně tohle těstíčko vždycky chutnalo víc :-p:-p:yes::yes:
Jen to čisté prostředí dnes najít, zas nemůžeme ty bylinky tahat půl dne v batohu, na to jsou moc křehounké. I když mě kdysi děda poradil, že mám mít sebou sklenici s vodou a dávat do té vody, ale upřímně, nedělám to. Seberu a mažu domů :-D:-D:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sběr jitrocelu obalovany jitrocel recepty jitrocel denivky recept listy jitrocelu sbíráme recepty jitrocel recepty denivky recepty list jitrocelu podobne jitrocelu

Suroviny: jitrocel, olej, vejce, mléko, mouka polohrubá, sýr strouhaný

TopRecepty.cz

Jitrocel v sýrovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D7Wx