Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea)
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 199 kJ / 47 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,45 g |
Tuky | 0,23 g |
Vláknina | 4,04 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Niečo o šruche:http://www.prostezdravi.cz/antioxidanty-omega-3-vi...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 7. 2014 11:09
28. 7. 2014 15:59
maris: maruško, mrkni přesně jak vypadá, máš ho tam, vsadím se
28. 7. 2014 15:42
Maris, nájdeš určite aj pred domom na sídlisku, len sa dívaj pod nohy - kraj chodníka atď. Plazí sa to, žiadna vysoká rastlina. Odtrhni lístoček a pocítiš príjemnú sviežu chuť.
28. 7. 2014 15:39
medmic, na jar portulák nerastie. Vtedy v kuchyni často používam napr. žihľavu, púpavu, medvedí cesnak...
28. 7. 2014 14:32
Já jsem zědavá, jestli tu šruchu někdy najdu, abych věděla, jak chutná. Recept se mi moc líbí+
28. 7. 2014 14:24
medmic:
Máte recht! Např. lebeda je stará známá věc
U nás si mančaft lebedí i na "špenátu" z bršlice kozí nohy. Akorát nevědí, že je to ten plevel co nám jím kdysi jakýsi osel "zahradník" osel zahradu místo parkové směsi
Dovolil jsem si přidat obrázek - ŠPENÁT Z BRŠLICE
Máte recht! Např. lebeda je stará známá věc
U nás si mančaft lebedí i na "špenátu" z bršlice kozí nohy. Akorát nevědí, že je to ten plevel co nám jím kdysi jakýsi osel "zahradník" osel zahradu místo parkové směsi
Dovolil jsem si přidat obrázek - ŠPENÁT Z BRŠLICE
28. 7. 2014 13:59
suprová věc, ono se dá jíst mnohem víc různýho plevele a kytek. jenže na druhou stranu je na to nejlepší jaro
28. 7. 2014 11:33
Ivanka, pozeraj okraje chodníkov na prechádzke, okraje cesty, v štrku, škáry, pri plotoch, pri schodoch vonku, všade, kde pečie slnko...listy sú také tlstejšie, hrubšie časti stoniek sa sfarbujú do červena. Samotná rastlina sa plazí po zemi. Lístočky ochutnaj, majú príjemnú sviežu skoro "ovocnú" chuť. Portulák je aj iný - čo je okrasná rastlina v záhrade a kvitnúca farebnými kvetmi, má odpornú horkú chuť. Nezameniť!
28. 7. 2014 10:25
Ivana Ch: jj, mají semínka, vyklíčí rychle asi jako řeřicha.
28. 7. 2014 10:13
Kruci to mě štve, já tu šruchu neznám, už jsem si prohlédla všechny obrázky a u nás jsem jí nenašla. Snad se nechají koupit semínka. Já ji chci.
28. 7. 2014 10:03
Šrucha miluje suché prehriate miesta - okraj chodníkov, kraje vozovky, škáry medzi kameňmi, často je aj vo vinohrade, na cintorínoch, kde sa v podstate nezavlažuje...A v záhrade sa nedá vykynožiť, bojujem s ňou.
28. 7. 2014 07:31
hanes24: Já myslím, že jo, zahradu, louky. Rozroste se jako nezničitelný a všudypřítomný plevel, zeptej se Magdalenky. Roste i mezi nášlapnými kameny na cestičkách mezi záhony. Stačí i aby ho někdo v okolí jednou vysel....
28. 7. 2014 06:55
Šruchl bych si taky, ale neroste mně nikde.
27. 7. 2014 20:16
spagetka:
27. 7. 2014 19:42
Tušila jsem, kdože dal šruchu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 18 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 3 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 7 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 9 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 11 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 11 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 11 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
2 varianty uzení masa v udírně: Jakou zvolit teplotu na studený a teplý kouř
Další recepty
Tématické fráze: šrucha zelná recept šrucha zelná šrucha zelná recepty šrucha obecná kytka šrucha šrucha recepty kytka portulaca šrůcha recept štrucha zelná portulaka zeleninová šrucha recepty šrůcha šrucha v kuchyni šruchta zelná recepty jak vypadá šrucha šucha zelná šrucha zelna jako špenát škrucha zelna šruche kytka portulac
Suroviny: cibule, česnek, olej, šrucha zelná, rajče, sůl, pepř
Dušená šrucha zelná - portulák (Portulaca oleracea)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B77x
15 názorů