Výborné perníčky s "marcipánem"
Vánoce bez perníčků jako kdyby nebyly. Cukroví, provoněné medem a perníkovým koření, nazdobené falešným marcipánem nebo čokoládovou polevou, je favoritem zejména u dětí, které můžete zapojit do vykrajování nebo zdobení.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 29 355 kJ / 7 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 168,54 g |
Tuky | 144,99 g |
Vláknina | 41,00 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 6,03 g |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 1 238,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept už mám spoustu let od švagrovy maminky a rozdávám ho dál většině lidí, kteří perníčky ochutnají. Díky dvojímu kypření jsou měkké hned a díky zdobení neztuhnou. Je tedy úplně jedno, jestli je upečete měsíc před Vánoci nebo dva dny.
Většinou je peču i na Velikonoce či k jiným příležitostem.
Recept na "falešný marcipán", kterým je zdobím je zde:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 11. 2014 18:30
Hezké +
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 40 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
Další recepty
Tématické fráze: perníčky s marcipánem pernicky zdobene marcipanem perníčky v horkovzdušné troubě marcipanove perníčky perníčky s amonium perníčky amonium zdobení perníčků marcipánem pernicky plnene marcipanem plněné perníčky marcipánem pernicky mazeme perník s marcipánem perníčky s marcipánovou náplní sušenky zdobené marcipánem perníky plněné marcipanem peenicky plnene marcipán pernicky plnene marcipán výroba perníků s marcipánem perníková vejce zdobená marcipánem zdobené sušenky z marcipanem zdobení vánočních perníčků marcipánem
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, med, kakao, mléko, soda jedlá, amonium, koření do perníku, marcipán falešný, poleva čokoládová
Výborné perníčky s "marcipánem"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8x8l
1 názor