Řecká líná tyropita - Tempelopita
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 970 kJ / 949 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,86 g |
Tuky | 73,84 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 573 mg |
Sodík | 467 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 26,24 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jmenuje se to líná pita, protože se nedělá fillo. V každé části Řecka se tato pita jmenuje jinak... někde je to Tempelopita, jinde Aleuropita... Mpatzina...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 1. 2015 23:19
Hned bych si zakousla
25. 1. 2015 17:41
marcik: oba receptíky už mám v oblíbených, tento tam přibyde.
Těsto se mi zdá jednodušší než jaké jsem četla před nějakou dobou zde: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11734
Těsto se mi zdá jednodušší než jaké jsem četla před nějakou dobou zde: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11734
25. 1. 2015 15:47
Nadi, mám už tady něco http://www.toprecepty.cz/recept/41441-recke-sateck... , http://www.toprecepty.cz/recept/18399-testo-fillo-... . Ten druhý recept je základ na většinu pit. Teď mám trochu víc času, tak sem budu něco dávat
25. 1. 2015 15:17
marcik: děkuji za vysvětlení - potřebovala bych školení - třeba sem dáš článek o různých druzích pity
25. 1. 2015 14:58
Slané moučníky mám ráda Ukládám
25. 1. 2015 13:28
Nadi, jen rozdrobená. Já ji chytnu a drobím, jak se podaří. Ty bublinky na pitě je feta. Je to fakt pita šup šup. Celkově pity se v Řecku jí samostatně, ke kávě... Nesmí se plést ale s pitou na suvlaki to je jiná pita.
25. 1. 2015 13:18
Marcelko, u té fety na polévání mají být kousky, nebo se má rozdrobit úplně najemno - lépe snad nastrouhat?
A k čemu se tato pita podává - nebo se jí samotná?
Podle fotky počítám, že bych si ji asi dala samotnou a k ní bílou meltu.
A k čemu se tato pita podává - nebo se jí samotná?
Podle fotky počítám, že bych si ji asi dala samotnou a k ní bílou meltu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 2 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 6 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 8 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 10 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 10 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: tyropita vajíčka po řecku vajíčka po řecku recept co se jí v řecku tiropita k čemu se podává pita chléb tyropita recept pórková pita koláč z fety vajíčko po řecku řecká pita recky moucnik pita recept k čemu se jí pita k čemu se jí pita chleba pita chleba k cemu se ji recept vajíčka po řecku vajíčka podle řecka řěcká kuchyně recepty šátečky tyropita recept pita chleba vajíčko
Suroviny: mouka polohrubá, jogurt, vejce, olej olivový, sýr feta, voda, pepř, sůl, mléko, sýr feta, olej olivový, olej, mouka
Řecká líná tyropita - Tempelopita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9yYD
7 názorů