Uzená polévka
Vůně uzené polévky dokáže ke stolu přilákat opravdu každého, kdo miluje maso. Skvělý vývar z uzených žeber zahřeje i zasytí a kromě jedinečného aroma má i bohatou chuť, což z něj brzy udělá stálici vašeho rodinného jídelníčku.
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 1. 2024 19:33
kikajz:
DOBRÝ DEN, asi jste špatně četla, tam je jíška, nikoliv mouka. Navíc je to specialita oblasti, nikoliv čirá ale zahuštěná právě tou jíškou. U nás se ještě k bramborám dávají na skus vařené kroupy.
Máme to jako přesnídávkovou polévku. Na závěr doladí se chuť rozetřeným česnekem se solí a majoránkou. Ale to je zase naše oblastní specialita.
,,toš teda tak,,
DOBRÝ DEN, asi jste špatně četla, tam je jíška, nikoliv mouka. Navíc je to specialita oblasti, nikoliv čirá ale zahuštěná právě tou jíškou. U nás se ještě k bramborám dávají na skus vařené kroupy.
Máme to jako přesnídávkovou polévku. Na závěr doladí se chuť rozetřeným česnekem se solí a majoránkou. Ale to je zase naše oblastní specialita.
,,toš teda tak,,
26. 1. 2024 14:45
kikajz: Tak někdo uzené polévky jíškou zahušťuje, zrovna nedávno jsem dělala podobnou. Krupičku zase většinou přidávám do zeleninových polévek.
26. 1. 2024 14:03
Mouka do polévky to je tedy nádhera vůbec nechápu, proč bych jí tam měla dávat. A zelenina bude taky úplně rozvařená..
30. 1. 2023 10:23
29. 12. 2019 11:01
Ferenc: Odporným? Smrdí a pálí na jazyku?? Chemíčkáři, co hledají dnes chemku všude Bohužel, je všude! I v tom Vašem uzeném mase, vodě, zelenině,....Podobní lidé mne vždy vytvoří úsměv na tváři Jinak recept ok
10. 2. 2019 11:51
Co vám to uzený udělalo, že ho musíte degradovat něčím tak odporným, jako je Masox? Smrdí to a pálí na jazyku.
16. 8. 2017 18:47
Kdo neumí vařit, přidá Masox, či jiná chemická dochucovadla. Proboha proč? když udělám pořádný vývar, nemusím používat chemii. javascript:;
13. 11. 2015 20:04
Není zbytečné dávat do polévky jíšku i krupičku, proč neudělat jíšku rovnou z krupičky?
15. 3. 2013 16:19
přidávám se uzená polévka je nejlepší koupil jsem uzené kosti a ted je vařím se zeleninou mám rád opravdu silnou uenou polévku :D
6. 1. 2013 13:00
TAKÉ dnes u nás byla uzená polévka
1. 12. 2012 16:49
Verčo,vynechala jsem krupičku a jišku,ale i tak jsme si pochutnaliŤukám další bodíček a posílán foto
23. 6. 2009 19:49
tak to je holka šikovná, věřím, že bude chutnat. My kroupy, ani rýži v polévce nemusíme, takže jsem tam dala krupici, ale každý dle své chuti.
23. 6. 2009 19:48
Štefane, jen ať se dceruška učí, to je dobře a s tou rýží absolutně nic nezkazí, já jí dělám dokonce s rýží raději.
23. 6. 2009 18:55
Akorat ji dcera začala vařit, tak uvidíme. Do teto polévky však vhodila trochu rýže místo krupice. Dceři je 17let
27. 3. 2009 10:41
Eliza, nad tým sa nezamýšľaj Zelenina plná dusičnanov môže je oveľa nezdravšia Máš pravdu, polievky z údeného sú báječné, a človek ich neje často, párkrát do roka - to nikomu neublíži
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 32 minutami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 37 minutami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 50 minutami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 3 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 4 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 6 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Na rychlé oloupání cibule pomáhají různé vychytávky. Vyberte si tu, která vám nejlépe vyhovuje
2 varianty uzení masa v udírně: Jakou zvolit teplotu na studený a teplý kouř
Další recepty
Tématické fráze: uzená polévka uzená polévka s rýží uzená polévka recept polévka z uzeného uzena polevka z zeber recept na uzenou polévku uzená polívka polévka z uzených žeber s rýží polevka úzena recept uzena polevka uzená polévka se zelím polevka z uzeneho masa polévka z uzených žeber recepty uzená polévka polevka z uzenych kosti uzená polévka z žeber s rýží polévka z uzeného masa s rýží uzená polívka z uzeného masa vyvar z uzenych kosti
Suroviny: žebra uzená, mrkev, celer, pórek, petržel, cibule, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, krupička, olej, mouka hladká
Uzená polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MjQm
20 názorů