Chléb s pâte fermentée
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 198 kJ / 2 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,00 g |
Tuky | 12,75 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 440,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podrobněji o starém těstu se dočtete zde http://www.pekarnomanie.cz/stare-testo-old-dough-p...
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz
Pâte fermentée (staré těsto, old dough) pomůže těstu nejen lépe kynout i při menším množství droždí, ale zároveň ho hodně ochutí a posune trochu jiným směrem.
Přesto, že je v tomto chlebu jen minimum žitné mouky a je zadělaný droždím, chutná úžasně i třetí den, je stále stejně měkký a voňavý a připomíná mi chléb kváskový.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2023 11:47
10. 11. 2020 20:02
10. 11. 2020 19:01
7. 3. 2020 18:54
7. 3. 2020 18:49
2. 3. 2020 08:50
1. 3. 2020 21:46
1. 3. 2020 11:12
1. 3. 2020 11:08
1. 3. 2020 11:04
17. 2. 2020 11:02
16. 2. 2020 13:02
13. 2. 2020 10:06
13. 2. 2020 09:47
13. 2. 2020 09:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 2 hodinami
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 6 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 6 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 6 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jemné domácí houskové knedlíky
LucieLP uvařila před 7 minutami
Krémová pórková polévka
Tamaraw uvařil před 2 hodinami
Fazolový guláš
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Hamburgerové bulky
Olfram uvařila před 2 hodinami
Vepřový bůček pečený v pečicím papíru
kamila29 uvařil před 2 hodinami
Špagety s masovými kuličkami
littleneo uvařila před 3 hodinami
Samosa - indická plněná taštička
Motylice uvařila před 4 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
Marylka uvařila před 5 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
misak2 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 receptů na domácí chléb: Upečte si čerstvou křupavou dobrotu, na kterou se vám budou sbíhat sliny
Pečeme s Ivou: Lněný chléb ze dvou druhů mouky potěší rodinu i návštěvy. Na přípravu je navíc snadný!
Jak předejít tomu, aby chléb byl po upečení uvnitř vlhký? Stačí dodržet několik rad
Další recepty
Tématické fráze: staré těsto chleba s pate fermentee pate fermentee recept na chleba chleb ze stareho testa chléb se starým těstem chleba se starým těstem recepty ze starého chleba recept se starým chlebem old chleba recepty jak upravit starý chléb recept co ze starého chleba recepty na chleba chleba s dlouhým kynutím starý chleba recepty staré těsto na chleba chleba s fermentée délka kynutí těsta na chleba chleba stare těsto domácí chleba se starým těstem
Suroviny: voda, mouka chlebová pšeničná, droždí čerstvé, sůl, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí čerstvé, sůl, kmín drcený
Chléb s pâte fermentée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPEV
105 názorů