Jihočeské vegetariánské dietní zelňáky (zelné placky)
Suroviny
Porce: 4-6 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 4 970 kJ / 1 188 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 239,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jihočeské vegetariánské zelňáky chutnají nejvíce odležené a to alespoň 8 hodin. Proto je připravujeme nejlépe večer a druhý den jsou znamenité, s černým čajem vynikající. Je to zdravotně dietní jídlo.
Aktualizace 28.10.2019: vyzkoušeny zelňáky s bio olivovým olejem (a bio špaldovou polohrubou moukou) a funguje to.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2016 00:02
StandaCB:
No, tuk nutně nemusí být olej, ale olej je tuk
No, tuk nutně nemusí být olej, ale olej je tuk
15. 2. 2016 23:37
Když se tím člověk necpe, tak trocha palmového tuku neškodí, to je tak se všemi tuky... Všeho s mírou
15. 2. 2016 23:22
Jana Remkova: no, olej není tuk. Navíc si to nějak nedovedu představit.
Jinak palmový olej je bohužel ve všech margarínech, tady na výběr asi nic není: http://www.lidicky.cz/clanky/test-tuky-na-peceni
Jinak palmový olej je bohužel ve všech margarínech, tady na výběr asi nic není: http://www.lidicky.cz/clanky/test-tuky-na-peceni
15. 2. 2016 17:45
StandaCB: třeba olivový olej??
15. 2. 2016 09:14
klokan: Dobrý den, můžete prosím nějaký konkrétní, dobrý a vyzkoušený doporučit?
15. 2. 2016 00:17
Jen malá poznamka, možná by byl lepší nějaký jinčí tuk, přeci jenom, když zdravě a dietne, tak bez palmového oleje (který je v Here, Stelle....)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 5 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Jitrnice nebo jaternice? Poradíme, jak si tuto zabíjačkovou pochoutku připravit
Další recepty
Tématické fráze: zelnaky ze spaldove mouky spaldove zelnaky zelné placky zelňáky vegan fit zelnaky vgetarianske dieta recepty zelné placky ze špaldové mouky zelnaky z hery zelne placky bez mouky zelňák ze špaldové mouky vegan zelnaky zelné placky pro vegany zelnaky fit zelnaky bez mouky zelňáky ze špaldové mouky recept nejlepsi recept na zelne placky zelňáky ze špaldové mouky zelne placky vegan jihočeské zelňáky ze špaldové mouky lehké zelnáky
Suroviny: zelí kysané, mouka polohrubá, sůl, pepř mletý, kmín mletý
Jihočeské vegetariánské dietní zelňáky (zelné placky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yy8R
6 názorů