Kváskový estonský skořicový kringel
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 508 kJ / 2 033 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,62 g |
Tuky | 83,93 g |
Vláknina | 12,25 g |
Cholesterol | 391 mg |
Sodík | 179 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 267,79 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z chytré knihy o kvásku jsem se dozvěděla, že střídání teplot při kynutí s kváskem je žádoucí, protože v kvásku je víc druhů kvasinek a každé potřebují jinou teplotu pro svůj rozvoj. No a ještě druhá moudrost z knihy - tuk zpomaluje kynutí. V tomto těstě je dost tuku, takže si recept sám žádá pomalé kynutí. Protože chci pečivo dobré a také zdravé, rozhodla jsem se zkusit toto pomalé kynutí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 7. 2016 16:04
hosta: plus 50 g másla v nádivce - ani to není na moučník hodně.
4. 7. 2016 15:58
skarlettka: tři deka tuku se ti zdá hodně?
4. 7. 2016 08:34
Mně sse nezdá, že by tam bylo tolik tuku.
13. 3. 2016 17:20
AniCiz: děkuji
13. 3. 2016 09:26
pěkně popsáno..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Ošatkový chléb
DanaBl uvařila před 45 minutami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 8 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 9 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 11 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 11 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 11 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 11 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 13 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Další recepty
Tématické fráze: estonský kringel skoricovy kringel pomalé kynutí v lednici kváskové šneky skoricovy weigl pomalé kynutí kringel skořicové šneky s kváskem sušenky z kvásku kváskové skořicové šneky kvaskové sušenky moučníky z kvásku moucniky z kvaskoveho testa kváskové recepty skořicově kringel moučníky z kvásku recepty moučník z kvásku estónský kvásek skoricovi sneci z žitného kvásku šneka z žitného kvásku
Suroviny: mouka hladká, mléko, kvásek, máslo kakaové, vejce, cukr třtinový, sůl, máslo, skořice mletá, agáve
Kváskový estonský skořicový kringel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODqL
5 názorů