Slovenský krémeš
Krémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba, kde je listové těsto nahrazeno medovými pláty.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
16 řezů
Nutriční hodnoty
Energie | 24 289 kJ / 5 805 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,96 g |
Tuky | 307,38 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 2,19 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 643,52 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Druhý plát se mi ne úplně ukázkově upekl a musela jsem ho po stranách trochu seříznout. Odřezky jsem vyplnila tu část plechu, kde nebyla šlehačka zakrytá, abych neplýtvala, že...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 4. 2018 11:05
7. 4. 2018 07:50
na vrch dávam čokoládovú polevu.
Cesto vaľkám na pečiacom papieri (pod papier na linku dám pár kvapiek vody, aby sa nehýbal), potom prenesiem papier s cestom na plech. Nie je potrebné piecť na opaku plechu, ani mazať tukom, po vychladnutí sa papier ľahko zlúpne.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 12 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 18 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 21 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 4 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 4 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 7 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 8 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 9 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ty nejsladší a nejlepší rakousko-uherské moučníky: Vanilkou vonící kremeše nebo dokonalý Sachrův dort. Jak na něj?
Dokonalou šlehačku zvládne podle videa každý. Potřebujeme k tomu šlehač s metlami
Připravujete pudinkový krém a potřebujete pudink bez škraloupu? Poradíme tři způsoby, jak získat hladký povrch
Další recepty
Tématické fráze: kremes kremež kremes recept domáci krémeš top recepty kremes krémeše recept recept na kremeše kremež recept kremes top recept babitčin kremeš top recept slovenské řezy top krémeš kremoš kremeše recept na youtube videorecept jak zužitkovat žloutky krémeše zákusek slovenský kremeš kremeš.. dvou vrstvy kremes moucnik keremes
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, prášek do pečiva, máslo, vejce, rum, med, sůl, mléko, pudink vanilkový, máslo, žloutek, cukr krupice, smetana ke šlehání, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá
Slovenský krémeš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knK5
2 názory