Švestkáčová povidlovka s bramborovými noky podle Josefa Náhlovského
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 435 kJ / 1 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,68 g |
Tuky | 13,06 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 193,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Navíc ještě odkaz na "Jemné noky", které jdou použít na slano i na sladko:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 11. 2019 21:04
15. 11. 2019 20:55
15. 11. 2019 19:32
15. 11. 2019 19:22
15. 11. 2019 19:15
15. 11. 2019 18:41
3. 11. 2019 16:33
3. 11. 2019 15:31
3. 11. 2019 15:10
( Já dělám brknedle úplně jinak - uvařím brambory oloupané nakrájené na kousky v osolené vodě, měkké sliji, v tom samém hrnci šťouchnu šťouchadlem na brambory, minutku nechám vypařit, na půl kila prsknu jedno vejce a přisypávám dětskou krupičku do křehké konzistence - cca 200 g, dle sezony přidám trochu bramborového škrobu, bleskově ušoulám knedle a rovnou dávám do už vařící vody...lepší neznám...)
3. 11. 2019 14:37
3. 11. 2019 13:28
Já jen stále dokola si myslím, že podle receptu musí být začátečník schopen uvařit...a z "500 g brambor + 2 vejce + mouka + sůl" nemá šanci...jaká mouka? kolik? jaké brambory - uvařené? studené?...
Proto jsem si dovolila navrhnout tu formulaci "brknedlík z půl kila brambor dle vlastních zvyklostí", to ať si každý najde "svůj knedlík"...a zrovna tady si myslím, že z některých typů těst ty vlastně noky u jinak fajn receptu nebudou fungovat bo budou jak beton....
3. 11. 2019 11:35
3. 11. 2019 10:09
Mám trochu problém s tím "těstem"...buď popsat jak se má udělat... a nebo jednodušeji "těsto na bramborové knedlíky dle vlastních zvyklostí z půl kila brambor"...každý je dělá trochu jinak....
( a nejsem si jistá, že všechna těsta na brknedlíky jsou na tuhle přípravu vhodná...zrovna to moje asi ano...)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jarní vietnamské závitky
Přidáno před 2 hodinami
Francouzský toust (toast)
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Avokádový dip ze zakysané smetany
Přidáno před 7 hodinami
Focaccia s čerstvými rajčaty
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní vepřová směs s brambory a cuketou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čočková polévka s uzeninou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 7 minutami
Výborný banana bread
MTinka uvařil před 58 minutami
Jarní rajská polévka s řapíkatým celerem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Sýrové karbanátky
motylv uvařila před 1 hodinou
Tvarohová pochoutka s piškoty
Efghi uvařila před 4 hodinami
Pudinkové řezy
vikinka09 uvařila před 4 hodinami
Marmeláda z jahod a rebarbory
veheshova@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Salát ze syrové červené řepy s balkánem a ořechy
veheshova@seznam.cz uvařila před 9 hodinami
Frankfurtská polévka
Noe_tvori uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Farmářská krkovička v cibuli a pivu: Masíčko je šťavnaté a úplně se rozpadá díky marinování, chuť dodá směs koření
Jak na dokonalou jahodovou bublaninu? Díky šlehačce bude úžasně vláčná a jemná, s jahodami rozhodně nešetřete
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: toasty nahlovsky gnocchi na sladko recept plněné taštičky podle náhlovského švestková omáčka podle náhlovského
Suroviny: brambory, vejce, sůl, mouka, povidla švestková, mléko, cukr, skořice mletá, čokoláda, oříšky, šlehačka
Švestkáčová povidlovka s bramborovými noky podle Josefa Náhlovského
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rO8E
13 názorů