Konfitovaný bůček
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 27 901 kJ / 6 669 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,56 g |
Tuky | 688,20 g |
Vláknina | 5,39 g |
Cholesterol | 749 mg |
Sodík | 406 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 11,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zbylé sádlo necháme ztuhnout a uložíme do lednice. Použijeme jej do zelí, pod maso nebo třeba na namazání chleba, sypaný cibulí.
Odkaz na knedlíky a špenát je tady....https://www.toprecepty.cz/recept/59208-spenat-se-z...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2023 10:50
Uvaril som, výborný recept, ďakujem zaň! Pridávam foto.
18. 6. 2020 09:06
krásný recept i prezentace s vodou souhlasím, také jsme kdysi dělali zabíjačky
13. 6. 2020 19:45
stoudman: však jsem výsledek pochválila a vděčně konstatovala inspiraci
13. 6. 2020 16:26
Hospodyně , myslím,že si to každý dělá podle svého,jak je zvyklý a jak mu to chutná,ale uznejte,že to na fotce vypadá úžasně a určitě to bude vynikající.
5. 6. 2020 11:27
rihana: Tady je recept, chtěla jsem ho dát do poznámky, ale později už to nešlo..https://www.toprecepty.cz/recept/59208-spenat-se-z...
5. 6. 2020 11:19
mika59: a to jako usmažíte na másle cibulku a přidáte ji do těsta na knedlíky? Tak to je mi novinka, ale musít to být fakt dobrý, hlavně k bůčku, který miluju.
4. 6. 2020 21:44
hospodyne: No taky ji vždy nedávám, ale je fakt, že udělá chuť..chápu, že každý to nemusí a zrovna k tomu špenátu nám chutnala..
4. 6. 2020 21:41
mika59: co mě ale upoutalo, je cibulka v knedlících.Už jsem ji tam velice dlouho nedala, přitom ji mám moc ráda. Jenže mám trošku kříž - co chutná polovině rodiny, druhá nemusí. A tak mnohé půlím. Zítra bude každý knedlík jiný, už se fakt těším
4. 6. 2020 20:43
mika59: Ten recept je moc pěkný, ať už se maso připraví podle tebe, nebo podle hospodyně. Na fotku se ani nemůžu koukat, jak se mi sbíhají sliny! Miluji taková jídla (ale neměla bych, no když se pan doktor nedívá, tak někdy hřeším, až se hory zelenají) Fakt moc pěkné a jedlé! Zdravím!
4. 6. 2020 20:27
hospodyne: Děkuji. .už tady mám recept na kuře takhle podobně marinované a bylo moc dobré..
4. 6. 2020 20:25
mika59: já to zas tak nehaním, jen mi to přišlo zbytečné. Když se konfitují jiná masa, také se předem nenamáčí. Ale výsledek máte moc hezký
4. 6. 2020 20:08
hospodyne: No já si zase myslím a není to z mé hlavy, že i do marinády se přidává voda. Při nasolení bez vody spíše pustí šťávu, která by v sádle zase nedělala dobrotu. Je to jen jiný způsob.. Ale nikomu to nenutím...maso bylo akorát slané a šťavnaté..tohle není na uzení..A zabíjení prasat a nakládání masa máme za sebou taky hafo..
4. 6. 2020 19:54
jaká výhoda vyplyne z toho, že nechám bůček vymáčet v osolené vodě? Podle mých zkušeností stačí maso prosolit do uzavřené nádoby v chladu, tedy nejlépe v lednici. A může se tak nechat i řadu dní, tím lépe.
Podotýkám, že zabíjíme několikrát ročně z vlastního chovu, tak myslím, že nejsem za móóc chytrou
Podotýkám, že zabíjíme několikrát ročně z vlastního chovu, tak myslím, že nejsem za móóc chytrou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 29 minutami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Právě bylo uvařeno:
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 45 minutami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 2 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 2 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 2 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 3 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 3 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 4 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 4 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář
Další recepty
Suroviny: bůček, česnek, sádlo, rozmarýn, kmín drcený, voda
Konfitovaný bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKBz
13 názorů