Marmeláda z mirabelek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 42 169 kJ / 10 079 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,75 g |
Tuky | 7,00 g |
Vláknina | 87,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 141 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 437,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2020 17:56
magdalenka:, Eja57:, casino: děkuji vám!
K drsnému komentáři autora receptu se nebudu vyjadřovat. Nestojí mi za to.
K drsnému komentáři autora receptu se nebudu vyjadřovat. Nestojí mi za to.
12. 9. 2020 11:29
casino: ne, bylo tam 2 dcl, opraveno na 2 dl.
12. 9. 2020 11:07
PedroSanchez:
Týýý brďo..., vy račte být v komentářích ještě jedovatější než ich
No a to už je co říci, že
Eja57:
No, totok ovoce se blbě zbavuje pecek jak píšete, že
Já ho v kastrole halabala podlábím mačkadlem na zemáky a pak ho podusím (samozřejmě bez vody, nejsu přece tydýt, že), po rozvaření ho proženu přes řídké síto a pak dodělám na ohni podle potřeby
***
PT moderátorky, opravdu nebyly původně v surovinách 2 l vody???
Týýý brďo..., vy račte být v komentářích ještě jedovatější než ich
No a to už je co říci, že
Eja57:
No, totok ovoce se blbě zbavuje pecek jak píšete, že
Já ho v kastrole halabala podlábím mačkadlem na zemáky a pak ho podusím (samozřejmě bez vody, nejsu přece tydýt, že), po rozvaření ho proženu přes řídké síto a pak dodělám na ohni podle potřeby
***
PT moderátorky, opravdu nebyly původně v surovinách 2 l vody???
12. 9. 2020 10:21
Mirabelka je peckovina - rozumím správně, že před vařením a pasírováním nevypeckujeme? Že to nejde úplně dobře je jasné, hlavně u ne úplně zralých plodů....Ale přece jen - louhovat pecky varem....
12. 9. 2020 10:10
PedroSanchez: toto je web verejny, kazdy uzivatel tychto stranok sa k receptom moze vyjadrit. Ak si sem chcete recepty ukladat"jen pro sebe", tak nie ste na spravnom mieste.
Myslim, ze mamlajda je dost skusena v kuchyni, vie, ze do marmelady nie je potreba pridavat vodu, ze pomalym varom sa ovocie rozvari. Vy mozete mat iny postup.
Myslim, ze mamlajda je dost skusena v kuchyni, vie, ze do marmelady nie je potreba pridavat vodu, ze pomalym varom sa ovocie rozvari. Vy mozete mat iny postup.
12. 9. 2020 09:22
MamlajdaD: To si děláte legraci, ne? To že neznáte fyzikální jednotky a pletete si decilitry a litry je jedna věc, ale aby si s takovou jednoduchou marmeládou neporadil člověk, kterej vychodil alespoň základku je asi nemožný. Recept jsem si uložil jen pro sebe. Voda se tam přidává jen proto, aby se z počátku mirabelky nepřichytily, než začnou pouštět šťávu. Pokud jste ve škole dávala pozor, tak by vám mělo být jasné, že se v podstaně za celou dobu vaření téměř všechna odpaří (fyzika cca 5 ztřída ZŠ). Pokud jde o želítování a obsah pektinu v ovoci, asi taky víte, když už tak poučujete, že v různých fázích dozrávání ovoce je obsah pektinu v ovoci jiný, tedy v méně zralém ovoci je ho podstatně více a není potřeba Pektogel přidávat, čím více je ovoce zralé, tím je ho tam méně a marmelády želírují méně. Ještě k tomu Pektogelu, pokud umíte číst, je vždy na sáčku daného výrobce uvedeno na kolik kg ovoce je určen.
12. 9. 2020 09:09
cathleen: jeden sáček, opraveno. Děkuji.
6. 9. 2020 14:36
magdalenka: Možná jsem se přehlédla, možná to někdo opravil. Ale ať tak, či onak - pokud se mirabelky vypeckují a pokrájí (nebo umelou), žádná voda tam už není zapotřebí, jen se tím hodně prodlužuje doba vaření (a tím i náklady na spotřebu elekřiny). Bez přidání vody není potřeba ani přidávání pektinového přípravku, mirabelky želírují dostatečně. Ale to ty, jak tě znám, víš také!
6. 9. 2020 09:40
MamlajdaD: ja vidim 2 dl vody. Mozno uz po uprave.
5. 9. 2020 21:29
cathleen: Souhlasím s tebou, není uvedená ani značka (či výrobce) pektinového přípravku, ani množství. S tím by si žádná začínající kuchařka neporadila. A navíc vařit marmeládu a lít tam 2 litry vody? Tak jak jsem stará tak to jsem ještě neviděla. Přece když si doma vařím marmeládu, chci jí mít co nejlepší, chutnou a trvanlivou, aby se mi nekazila. To tento postup nezaručuje.
5. 9. 2020 14:11
Jako jedna ze surovin je uvedeno 1 pektinu. Co si pod tím představit, čeho jeden, jedna...?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno 5. 6. 2024 18:25
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno 5. 6. 2024 15:10
Právě bylo uvařeno:
Toustové lívance
Lucie8 uvařil před 4 minutami
Punčové řezy II
Jarda97 uvařila před 53 minutami
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
oli.fisch uvařila před 8 hodinami
Houby s tarhoňou
Eviip uvařila před 9 hodinami
Červená čočka na kyselo
honza3792 uvařil před 10 hodinami
Výborné lasagne
honza3792 uvařila před 10 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Luluska uvařila před 13 hodinami
Masové kuličky v rýži
Lennulinka uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Suroviny: mirabelka, cukr, pektogel, kyselina citronová, skořice celá, badyán, koření hřebíček, voda, rum
Marmeláda z mirabelek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4MM1
11 názorů