Fíkové peřinky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 682 kJ / 2 553 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,68 g |
Tuky | 63,19 g |
Vláknina | 24,83 g |
Cholesterol | 366 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 429,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Máte-li rádi voňavé pečivo, přidejte do těsta strouhanou citronovou kůru, část cukru můžete nahradit cukrem vanilkovým, popř. zkuste přidat drobně krájenou kandovanou kůru pomerančovou. Někdy jsou ke koupi jen fíky drobné, poměrně tuhé (jako na fotografii u pečiva). Takové po rozkrojení zaliji malým množstvím vody a nechám přes noc trochu nabobtnat. Ráno pak z fíků zbytek volné vody sliji, vodou z kohoutku ji doplním do potřebných 160 g (jak mám psáno v Surovinách) a zadělám jí těsto. Místo fíků budou v těstě chutnat i datle, jen bych je do hotového těsta ručně vmísila (spíš jakoby těstem zaobalila), aby se měkké datle při mechanickém mísení zcela nerozmačkaly.
Tento a další moje recepty najdete na http://www.pekarnomanie.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 11. 2020 16:59
cathleen: všimla som si foto, ale u niektorých ľudí nikdy nevieš...
16. 11. 2020 16:54
magdalenka: díky, to mě nenapadlo brala jsem to i tak, že na fotce mám fíky sušené, ale napíšu to i do surovin, pro jistotu.
16. 11. 2020 16:50
Ahoj, máš to krásne a zaujímavé...len by som asi zdôraznila surovinách, že dávaš figy sušené...ja mám v záhrade vždy úrodu čerstvých, aj v obchode dostať čerstvé figy...
16. 11. 2020 15:42
MamlajdaD: děkuji o tenhle recept mě poprosila kamarádka, která hodně cestuje a v Mexiku jedla něco podobného...pořád na to nemohla zapomenout Tak jsem se pořádně vyptala, jak to chutnalo, na konzistenci atd. a zkusila upéct podobné - u nás doma moc chutnaly.
16. 11. 2020 15:38
Zajímavý recept, ukládám, určitě přijde vhod s tou neobvyklou náplní! Moc se mi líbí!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 9 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Domácí hrníčkový perník: Vláčný a voňavý je díky vlašským ořechům i koření. Jednoduchý moučník je brzy na stole
Další recepty
Suroviny: voda, kůra citronová, cukr, máslo, sůl, žloutek, mouka hladká, mouka polohrubá, droždí čerstvé, array
Fíkové peřinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEZ8
5 názorů