Křehká kolečka nebo srdíčka - vánoční (nebo Velikonoční) cukroví
Mleté ořechy jsou ideálním „materiálem“ pro tvoření cukroví – jak pečeného, tak nepečeného. Je jen na vás, zda budete cukroví navíc slepovat, nebo jen zdobit. Budete-li chtít zvýraznit chuť ořechů, před mletím je opražte na sucho na pánvi.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
30-35 ks, záleží na velikosti koleček
Nutriční hodnoty
Energie | 11 331 kJ / 2 708 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,32 g |
Tuky | 186,40 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 408 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 210,11 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 12. 2020 13:43
Veronika.Hrozna: Paní Veronika,je to moc starý recept a mojim 5dětom a 9 vnoučatám vždy moc chutil. Přeji Vám krásné vánoční svátky a hlavně štestí a zdraví. Miloslava
3. 12. 2020 09:44
milluskaH: Dneska delam. Bude to podklad na plnene parizske rohlicky. Bilkovy korpus se mi nedari a hledala jsem takove krehke testo. Nahodou mi vase vyskocilo, jak na zavolani!
24. 11. 2020 13:42
Veronika.Hrozna: Děkuji Vám
24. 11. 2020 13:34
Jaromira18: Moc děkuji Vám
,jsou skutečně moc dobré křupavé a docela jednoduché těsto. Rada maluji cukroví a kraslice. Přeji Vám hezký sluníčkem zalitý den.
,jsou skutečně moc dobré křupavé a docela jednoduché těsto. Rada maluji cukroví a kraslice. Přeji Vám hezký sluníčkem zalitý den.
24. 11. 2020 11:00
Tak, tohle testo jsem hledala! Uz ho mam!
24. 11. 2020 09:41
Jsou nádherně ozdobené.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 11 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 18 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 20 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 4 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 4 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 7 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 8 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 9 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Která těsta nechat odležet? Jednoduchý krok zaručí lepší práci s těstem
Další recepty
Suroviny: máslo, mouka hladká, cukr písek, ořechy mleté, sůl, rum
Křehká kolečka nebo srdíčka - vánoční (nebo Velikonoční) cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XNMv
21 názorů