Trápení s těstem na cukroví: Jak předejít nadměrnému a zbytečnému zapracování mouky?
Při rozvalování křehkého lineckého nebo perníkového těsta se často stane, že neustálým podsypáváním moukou se do těsta zapracuje víc mouky, než potřebujeme. Lze tomu předejít jednoduchou vychytávkou.
- Rozstříhneme větší mikrotenový sáček nebo uřízneme z potravinové fresh fólie přiměřený kus, kterým pokryjeme vál.
- Položíme těsto a začneme zlehka rozvalovat válečkem. Na těsto netlačíme.
- Rozválíme na požadovanou sílu, vykrájíme tvary a přeneseme na plech.
- Zbytky shrneme, krátce propracujeme a můžeme opětovně použít.
Co dělat, když se těsto lepí?
Tip: pokud se těsto přesto k fólii lepí, můžeme lehounce před prvním válením poprášit fólii moukou. Pokud se těsto lepí i na váleček, položte i navrch na těsto jeden díl sáčku nebo fólie a válejte přes ni.
Tímto způsobem máme jistotu, že těsto zůstane v původním složení bez nadměrného množství mouky, nebude praskat a dobře ho od fólie zvedneme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Pečeme s Ivou: Pagáčky s klobásou zpestří pohoštění pro koledníky, ale skvělé jsou i jindy
Komentáře