Bajadera z Lotusek
Chcete na poslední chvíli připravit neobvyklý druh nepečeného cukroví? Pak rozhodně vyzkoušejte tento recept na tradiční chorvatský dezert. Budete ohromeni jeho chutí a snadnou přípravou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Velikost celku cca 30x15 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 25 384 kJ / 6 067 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,26 g |
Tuky | 404,60 g |
Vláknina | 32,00 g |
Cholesterol | 459 mg |
Sodík | 130 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 506,29 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/
Bajadera je chorvatský, velmi jednoduchý nepečený národní dezert z máslových sušenek, ořechů a čokolády. Já ho letos připravuji jako nepečené vánoční cukroví nakrájené na kostky a míslo klasických máslových sušenek jako jsou např. BeBe jsem použila pro lepší chuť Lotusky. A jelikož jsou Lotusky sladší než klasické máslové sušenky, bylo potřeba počítat s menším množstvím cukru. Z BeBe bude i ta světlá část světlejší než z Lotusek.
Pokud Bajaderu budete chtít taky letošní Vánoce vyzkoušet, můžete ji připravit na poslední chvíli klidně před Štědrým dnem, pokud se vám bude chtít ještě něco tvořit.
Jinak Bajadera se dělá buď třívrstvá (tmavá, světlá, čokoláda) nebo třeba čtyřvrstvá i více. Krájí se většinou na obdélníčky, ale nakrájejte, jak budete chtít. Popř. ji můžete připravit do malých tartaletek či košíčků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 2. 2021 20:35
4. 2. 2021 18:47
4. 2. 2021 18:28
4. 2. 2021 18:25
4. 2. 2021 10:12
3. 2. 2021 23:12
22. 12. 2020 13:29
22. 12. 2020 08:08
22. 12. 2020 04:23
15. 12. 2020 14:34
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 5 minutami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 8 hodinami
Vepřová bratislavská plec
MilosCz uvařila před 8 hodinami
Zelné placky
Michalkosar uvařila před 9 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Komtesina uvařila před 10 hodinami
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 10 hodinami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 10 hodinami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 11 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 11 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
Jak rozpustit čokoládu? Ve vodní lázni to jde nejlépe, ale máme i další možnosti, jak si s rozpouštěním poradit
Další recepty
Suroviny: sušenky, ořechy, cukr krupice, máslo, voda, čokoláda na vaření, čokoláda na vaření, olej, voda, rum
Bajadera z Lotusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvMv
10 názorů