Jarní pampeliškový med
Na loukách začínají pomalu svítit žluté květy pampelišek, které také můžete zužitkovat v kuchyni. Pampeliškový med je velice snadný na přípravu a pomůže v boji proti různým nemocem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
5 skleniček o objemu 0,7 l
Nutriční hodnoty
Energie | 51 005 kJ / 12 191 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 2,16 g |
Vláknina | 12,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3 032,94 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Sklenice libovolně můžeme popsat. Dělám recept 3. rokem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 5. 2022 13:18
renakle: Nedotkla. Také jsem vyrostla na medu od našich včel, ale dělali jsme i různé alternativy. Ten pampeliškový pomáhá třeba při kašli, zatímco včelí někdy spíš dráždí.
15. 5. 2022 12:39
zizala: Jestli jsem se Vás nějak dotkla, tak se omlouvám, ale máme včely a pampeliškový med mi přijde jako nesmysl. Ještě mám vzpomínku z dětství, kdy jsme se sestrou musely nasbírat 300 květů, aby mamka mohla toto vytvořit a stejně to nebylo dobré jako med.
15. 5. 2022 12:35
Omývat květy pampelišek je nesmysl. Byliny vždy sbíráme v čistých lokalitách.
15. 5. 2022 12:33
renakle: Léčivé látky v květech zůstanou i po dlouhém vaření, to nejsou vitamíny
15. 5. 2022 12:26
srettka: Ne. Už sleduji Top recepty několik let.
15. 5. 2022 12:23
renakle: A to jste se registrovala jenom kvůli tomuto komentáři?
15. 5. 2022 11:21
srettka: To máte jedno, po tom dlouhém vaření tam stejně nic nezůstane.
8. 5. 2022 16:35
Buchyna: No, pokud by ty pampelišky někdo trhal u D1, tak bych je možná hodila i do pračky. Ale pokud je to někde na nějaké čisté louce, tak mi to přijde zbytečné. Vzhledem k tomu, že to stejně projde varem. A tady je to spíš nežádoucí květy umývat a zbavit je všeho, co jsme z nich vlastně chtěli dostat do medu
8. 5. 2022 13:09
Dobrý den, má jen otázku, když opláchnu pampeliškové květy pod vodou, nesmyje se veškerý pyl? Děkuji, pěkný jarní den.
A ještě něco, jarní pampeliškový med, existuje i podzimní pampeliškový med?
A ještě něco, jarní pampeliškový med, existuje i podzimní pampeliškový med?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 3 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 minutou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 17 minutami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 12 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kdy sbírat pampelišky na med? Žluté květy sbíráme jen za slunečného počasí
Kterou jarní polévku máte nejraději? Bylinkovou, špenátovou, chřestovou nebo jinou?
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Suroviny: květy pampeliškové, voda, cukr, citron
Jarní pampeliškový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YO8Y
9 názorů