Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"
Tu krémovou, smetanovou chuť známe všichni. Dnes už ruská zmrzlina koupená v obchodě není to, co bývala. Vyzkoušejme si ji tedy podle jednoduchého receptu připravit doma, tak jak si ji pamatujeme z minulých časů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 101 kJ / 1 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 150,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 15,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělala jsem z poloviční dávky na zkoušku a je moc dobrá. Měla jsem formu hranatou na biskupský chlebíček 13x28. Recept jsem viděla na netu a tam doporučují po hodině mražení znovu prošlehat, ale já to nedělala a je hladká a našlehaná. Podruhé jsem dala oplatky hned dole pod směs a taky výborné a jednodušší.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2021 06:41
mika59: Veronika.Hrozna: Před 30 lety to byla opravdu ruská zmrzlina z Ruska, dneska je to většinou česká napodobenina, to jsem chtěla říct svojí poznámkou. Spousta českých zmrzlin bohužel nechutná tak jako dřív, ať je to eskymo, přeslazený míša, o klasickém nanukovém dortu ani nemluvě - z četby jeho složení se mi přímo motá hlava. Takže si raději dám "zmrzlinu od unijních přátel", ostatně dneska se hojně prodává i v Rusku, nebo ještě raději nějaký lokální produkt, které mohou být naprosto špičkové. Na Pardubicku je proslulá točená "Kunětická zmrzka". Až pojedete kolem, zastavte se ve vesnici Kunětice (pod Kunětickou horou) a určitě ochutnejte. Pokud se tu vyskytnete v sobotu v podpovečer, budete moci po mši nahlednout do zdejšího kostelíka sv. Bartoloměje, který se nachází hned vedle stánku, a skrývá v sobě vzácné nástěnné malby z doby Karla IV. https://www.turistika.cz/mista/kostel-sv-bartolome....
6. 6. 2021 21:44
Veronika.Hrozna: Já dnes taky dělala.. vnoučatům chutná..a je to jednoduché.
6. 6. 2021 21:36
mika59: Ta tvoje, ano s tou opravdovou vanilkou je vynikající, chutná mi moc. Docela se podařila, ještě není moc zmrzlá, tak jsem z ní jen kousek ušmidlala k ochutnání , jak se podařilo z neztuhlé zmrzky ! Určitě jsem nedělala naposled, naopak musím udělat víc, ta dlouho v mrazáku nepobude, neboj! Zítra poleju troškou čokopolevy, ušetřila jsem si na tou fajnou čokoládku......
6. 6. 2021 21:15
Dajda: No určitě dnes nechutná jako před 30 léty. To byla neošizená smetanová zmrzlina.
6. 6. 2021 15:49
Dajda: Moskva je nadherna, neuveritelne mesto a lide. Zmrzliny vynikajici, nejsou z dovozu od unijnich pratel, kteri k nam vozi odpad.Moskevske metro mi vyrazilo
dech. Mozna se tam, jeste podivam !
dech. Mozna se tam, jeste podivam !
6. 6. 2021 09:22
Veronika.Hrozna: No to chce koupit si ruskou "ruskou" zmrzlinu!
5. 6. 2021 19:10
mika59: Super, dám do něj na noc vanilkový lusk.
5. 6. 2021 17:37
Veronika.Hrozna: Neměla jsem vychlazené...
5. 6. 2021 17:30
mika59: Zítra jdu udělat a proto se ptám, to Salko vychladit předtím, než je začnu přidávat do smetany? Moc se mi nechce,
ale ta kupovaná, se nedá pozřít! Pusa vydala příkaz, že chce ruskou zmrzlinu. A moje polovička, ji chce taky i když prý mu vyskočil cukr, tak si "prý"nedá......
ale ta kupovaná, se nedá pozřít! Pusa vydala příkaz, že chce ruskou zmrzlinu. A moje polovička, ji chce taky i když prý mu vyskočil cukr, tak si "prý"nedá......
14. 5. 2021 21:21
srettka: Děkuji ti..
13. 5. 2021 16:52
Já se picnu, zase perla. Teda já být tvoje dítě, tak se budu kutáletKaždopádně tohle stojí za vyzkoušení, minimum surovin a výsledek vypadá velmi dobře.
13. 5. 2021 11:32
Ja taky a brzy vyzkousim. Pridam kousek vanilkoveho lusku do Salka ,den pred pripravou.
13. 5. 2021 08:48
já vůbec zmrzliny nejím ale tohle musím zkusit udělat dětem - dík za recept
12. 5. 2021 22:35
Mňam miluji ruskou zmrzlinu recept mám uložený a někdy vyzkouším
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lososová frittata
Přidáno před 1 hodinou
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 10 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 12 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 12 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: smetana ke šlehání, mléko kondenzované, oplatky dortové
Hodně jednoduchá domácí "ruská zmrzlina"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z2rQ
14 názorů