Jihočeská kulajda se zastřeným vejcem (Prostřeno)
Kulajda je velmi oblíbenou a tradiční polévkou naší kuchyně. Snoubí se v ní chutě aromatického kopru, jemné smetany, brambor a vajíček. V zimě zahřeje a v létě osvěží, je to opravdu polévka na kterékoliv roční období.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 4 707 kJ / 1 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,34 g |
Tuky | 81,60 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 631 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 41,31 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 6. 2022 14:44
Eja57: 1 lzicka sadla a 1 masla...a hrst muky.
20. 6. 2022 14:43
Mě udivuje i mrkev a petržel. Nikdy jsem se s tím v žádném receptu nesetkala. Vaření je velmi kreativní činnost, tak proč ne, ale myslím, že to už není kulajda.
20. 6. 2022 14:40
magdalenka: no to mne taky...i když je to na pět porcí...
20. 6. 2022 14:39
hospodyne: souhlasím zcela, v kulajde ani chuťově nemá vývar co dělat...a ani já ztracené vejce neumím za půl minuty...za mne recept
20. 6. 2022 14:21
Mna udivila hrst muky...
20. 6. 2022 13:14
bod 4 postupu
No, já to dělám takto
No, já to dělám takto
20. 6. 2022 12:39
vždycky jsem si myslela, že nedílnou součástí kulajdy jsou houby.A když se píše jihočeská, proč hovězí vývar, když uvážíme, jak chudý kraj to byl. Zastřené vejce za 30 vteřin neuvařím. A tak nevím, čemu nerozumím Nechci být za chytrou, ale pro začínající kuchařky je recept s tímto názvem dost zavádějící.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 8 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 1 hodinou
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 1 hodinou
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 1 hodinou
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 2 hodinami
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Nakládaný hermelín I
Sima1 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak správně usmažit cibuli dosklovita, dorůžova či dočervena? Začátečníkům video napoví, jak postupovat
Koprová polévka patří k těm nejoblíbenějším. Každá rodina ji vaří trochu jinak a má svůj osvědčený recept
Další recepty
Suroviny: sádlo, máslo, mrkev, petržel, vývar hovězí, kopr sterilovaný, kopr čerstvý, mouka hladká, smetana, vejce, ocet, cibule, brambory, sůl, pepř mletý
Jihočeská kulajda se zastřeným vejcem (Prostřeno)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPl96
Ztracená (zastřená) vejce
casino
Hodnocení receptu je 4,7 (7×)