Koprová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenKlasická omáčka vonící koprem patří k pokladům české kuchyně. Jemná, smetanová, podávaná s vařeným masem nebo vejcem natvrdo a knedlíkem či bramborem - tahle koprovka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 205 kJ / 49 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 1,10 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Klasická omáčka vonící koprem patří k pokladům české kuchyně. Jemná, smetanová, podávaná s vařeným masem nebo vejcem natvrdo a knedlíkem či bramborem - tahle koprovka…
Sytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou s houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní přidáme až zcela v závěru vaření.
Dokonalá koprovka potřebuje máslovou jíšku, silný hovězí vývar a smetanu, nesmíte ji ošidit. My se tentokrát spokojíme s rychlejší a skromnější variantou. Smetanová…
Jedna z nejoblíbenějších omáček - koprovka. Plná smetany a kopru, který poznáte díky jeho specifické chuti a vůni. Vyzkoušejte tento recept se základem z hovězího vývaru…
Z masa a zbytku surovin řádně prohněteme směs, kterou dochutíme a necháme půl hodiny odležet. Mezitím nakrájíme mrkev, celer a cibuli na kousky.Z masa utvoříme kuličky a…
Vyzkoušejte tuto jednoduchou koprovou omáčku. Na přípravu stačí pár surovin, omáčku doladíte dle své chuti cukrem a octem. Výborná je s houskovým knedlíkem a vařeným…
Kulajda je polévka často vařená v době sbírání hub, ale i mimo sezónu. Dají se použít i houby sušené. Chuť čerstvého nebo zmrazeného kopru přidá polévce další chuťovou…
Mezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným…
Způsobů jak připravit kuřecí maso existuje opravdu mnoho. Vyzkoušejte tuto jednoduchou úpravu s medovo-hořčičnou omáčkou, dochucenou aromatickým koprem. Šťouchané…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Kapustné listy si umyjeme a uvaríme vo vode, kam sme pridali 1ČL mletého indického kmínu. Môžeme variť aj viac listov naraz. Kapustné listy varíme, až kým nie sú akoby…
"Kopračku", "koprouku", "koprovou" - pořád tu jednu a samou omáčku můžete buď milovat, nebo nesnášet. Při dodržení našeho jednoduchého receptu se připojíte do první…
Tato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a…
Na másle zpěníme v hrnci jemně nakrájenou cibuli, poprášíme moukou a asi 2 minuty mícháme, pak zásmažku zalijeme 1,5 litrem studené vody a důkladně rozmícháme metličkou…
Bulvy řepy omyjeme a slupku oškrábeme škrabkou na brambory.Nakrájíme na osminky a cibuli také.Z oleje, octa, cukru, soli, pepře, posekaného česneku a lístků tymiánu…
Znojemské okurky - to je pojem. Pro mnohé z nás je to ta nejoblíbenější nakládaná zeleninová příloha. Stačí mít připravené čerstvé okurky, vyladěný sladkokyselý nálev,…
Klasickou kulajdu tentokrát připravíme trochu jinak. Polévku z restovaných lišek a brambor zjemníme smetanou a podáváme se ztraceným vejcem, posypanou křupavými plátky…
Při přípravě obložených mís, talířů nebo i chlebíčků se snažíme o co největší rozmanitost chutí. Vyzkoušejte někdy přidat i pikantní vejce naložená ve sladkokyselém…
Příprava je velice jednoduchá. Vyšleháme tvaroh, sýr, máslo, citronovu šťávu, sůl a pepř. Potom přidáme nadrobno nasekaný kopr a nakrájenou cibuli a ještě trochu…
Ryby nakrájíme na proužky, uvařená vajíčka a kyselé okurky na kolečka, cibuli na půlkolečka, kopr nadrobno. Majonézu prošleháme s jogurtem, osolíme, opepříme a všechny…
Omáčku typu Stroganoff, kde hovězí maso nahrazují houby ocení především vegetariáni. Je ideálně chuťově vyvážená a pokud jako přílohu zvolíte rýži nebo hranolky, maso…
V hrnci na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme hladkou moukou a vytvoříme jíšku.K jíšce za stálého míchání přilijeme mléko, dobře rozmícháme, přivedeme…
Kostky uvařených brambor ve smetanové omáčce se slaninou a cibulkou, provoněné koprem, podáváme s vařeným vejcem a uzeným masem. Pokrm vzdáleně připomíná mléčnou polévku…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Samosběr jahod 2023: Velký přehled pro celou ČR. Kde si nasbíráte jahody za 50 korun a jak najít nejlepší místo?
Vepřová krkovička pečená na Kunovjance: Voní cibulí a hořčicí a je neskutečně šťavnatá
Nejjednodušší vláčný mazanec je z tvarohového těsta, krásně kyprý z kynutého a nadýchaný kváskový potřebuje víc času