Černé řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou
Oblíba hrnkových receptů je bezpochybně v jejich jednoduché přípravě. To ale neznamená, že moučník nelze skvěle vymazlit krémem a zdobením. Přesně jako v tomto receptu. Pokud se vám při pohledu na fotku sbíhají sliny, tak směle do přípravy.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 16 714 kJ / 3 995 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,83 g |
Tuky | 152,33 g |
Vláknina | 27,75 g |
Cholesterol | 144 mg |
Sodík | 693 mg |
Sůl | 2,36 g |
Sacharidy | 574,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hrnek 250 ml.
Kdo chce, může natřený korpus před zdobením posypat strouhanou čokoládou. Měla jsem půl Margot.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 1. 2024 21:15
Yarushka: děkuji za komentář, je to úplně jedno, záleží na tom jak to časově lépe vyhovuje, na chuť to nemá vliv přeji ať se podaří a krásný večer
25. 1. 2024 21:05
Maruško, prosím, je lepší upéct den předem nebo čerstvé ? Mám recept v oblíbených už dlouho, chodím na něj mlsat očima a teď bych ráda řezy upekla na oslavu narozenin.. jak to vidíte? Děkuji za odpověď. J.
16. 7. 2023 22:01
Nadja: děkuji za komentář ale fakt neznám odpověď - recept jsem dostala před cca 25 roky , použitý mnohokrát ale tehdy jsem po rom nepátrala a dnes se nemám koho zeptat. Pikao je tuba
zahuštěnéjo plnotučného mléka s kakaem , bez Eček a chuť poznáš když si ho prostě koupíš a ochutnáš - nedovedu popsat. Hezký zbytek večera a dobrou noc
zahuštěnéjo plnotučného mléka s kakaem , bez Eček a chuť poznáš když si ho prostě koupíš a ochutnáš - nedovedu popsat. Hezký zbytek večera a dobrou noc
16. 7. 2023 21:42
Maruško, jakou roli hraje v těstě ocet? Chápala bych, pokud by tam byla soda.....
A pikao - jakou má příchuť? Nikdy jsem ho nekoupila - vždy jen Salko a Jesenku.
Řezy vypadají skvěle, hned bych ochutnala.
A pikao - jakou má příchuť? Nikdy jsem ho nekoupila - vždy jen Salko a Jesenku.
Řezy vypadají skvěle, hned bych ochutnala.
16. 7. 2023 18:21
Anna Kocikova: Opět děkuji Drahuško za komentář, já měla zbytek margotky v lednici tak jsem ji chtěla spotřebovat , nemusí tam být nemám ráda máslové krémy tak se snažím vymyslet jiné, zapomněla jsem uvařit předem Pařížskou šlehačku tak jsem zkusila jinak a byla skvělá, ani to nikomu nepřišlo divné, Hezký zbytek dne
16. 7. 2023 17:52
Řezy jsou moc hezkéMaruško,mě vždy dostanou ty tvé krémy,mňam
Já dávám pro snadnější strouhání Margotku nebo čokoládu cca na 15 minut do mrazáku
Já dávám pro snadnější strouhání Margotku nebo čokoládu cca na 15 minut do mrazáku
16. 7. 2023 11:25
zdenka.s: Zdeničko moc děkuji, od Tebe mne to vždy potěší Krásný den
16. 7. 2023 11:09
Marie Svarcova: luxusní,Maruško ,od Tebe ostatně jako vždy 👍👍👍👍🐝🥀
16. 7. 2023 10:14
zuzi777a (moderátorka): děkuji za komentář a přeji krásný den
16. 7. 2023 10:08
Margotka na posyp je super nápad. Jdu se mrknout, jestli mám šlehačku. Na něco takového mám zrovna mlsnou!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 2 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 6 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 2 hodinami
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 2 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 2 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 3 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 7 hodinami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 7 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 7 hodinami
Výborný čočkový salát
dolja uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Svatí Pankráci, Serváci, Bonifáci vás se bojí všichni sedláci! Pranostiky na tři zmrzlé měly svoje kouzlo
Jak používat černuchu? Semena jsou vhodná do těst, na zdobení pečiva i k dochucování jídel indické kuchyně
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, prášek do pečiva, kakao, cukr krupice, sůl, voda, olej, esence vanilková, ocet, tvaroh, smetana, smetana, pikao
Černé řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZ9Q
10 názorů