Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku
Klasická příprava jater na cibulce je snad všem známá. V tomto receptu se však skrývá drobnost, která chuťově játra posune zase o kousek dál. Před restováním jsou do jater zapíchnuty aromatické hřebíčky. Po tepelné úpravě hřebíčky vyděláme a játra servírujeme.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 085 kJ / 1 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,50 g |
Tuky | 104,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,99 g |
Sodík | 251 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 9,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tuto pochoutku dělávala naše mamka z králičích jater v době mého dětství. Já pak ještě mým dětem, dokud jsme chovali králíky. Dnes mám tedy játra jen drůbeží, dělám je na přepuštěném másle ale vzpomínka mi zůstala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 2. 2024 22:10
29. 2. 2024 21:56
29. 2. 2024 21:30
29. 2. 2024 21:24
29. 2. 2024 13:50
29. 2. 2024 12:54
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 2 minutami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 7 minutami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 20 minutami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 50 minutami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 1 hodinou
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 2 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 2 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 3 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Suroviny: játra drůbeží, máslo, olej, koření hřebíček, cibulka jarní, sůl, pepř mletý
Drůbeží játra restovaná na másle, cibulce a hřebíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wGXG
6 názorů