Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 157 kJ / 2 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,63 g |
Tuky | 48,37 g |
Vláknina | 23,68 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 172 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 472,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud je třeba těsto při válení podsypat, tak opatrně, ať do něj nepřidáte hodně mouky.
Těsto hodně vykyne, pokud máte menší pečku, doporučuji použít menší dávku surovin nebo srolovaný, vykynutý závin upéct v troubě (před pečením potřít vejcem a pak až sypat lupínkama).
Závin je měkounký, kyprý a nádherně voňavý.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 1. 2010 09:36
Zkus to z poloviny nebo 2/3 surovin. Povede se, uvidíš
27. 1. 2010 22:19
Iljuso, ten tvůj fotopostup je fakt umělecké dílo!
9. 1. 2010 08:40
8. 1. 2010 23:01
17. 11. 2009 11:28
15. 11. 2009 12:25
15. 11. 2009 10:49
Ešte dnes sú chutné, nevysušené...Kto chce niečo netradičné a má rád perník, nebude ľutovať...Peknú nedeľu!
11. 11. 2009 17:54
11. 11. 2009 17:47
11. 11. 2009 16:32
Tak, teď nevím, jestli jsem ti hlavinku ještě víc nezamotalaPokud znovu neporozumíš, písni, nafotím ti to, i kdybych tam místo těsta měla srolovat utěrku
11. 11. 2009 15:34
5. 11. 2009 12:16
5. 11. 2009 11:27
Musela jsem to nějak do pekárny "nacpat", těsta bylo hodně, už jsem i začala přemýšlet, že bych to dala do bábovkové formy a pekla v tom Mohu říci, že tu je poslední kousek, před chvílí jsem zabalila na ochutnání rodičům
Ještě jsem ti chtěla napsat, že jsem do těsta přidala lžičku kakaa, máme rádi kakaovou příchuť v perníku
5. 11. 2009 10:18
Iljušo, moc hezké fotečky, tys upekla něco jako perníkový oblak! (Takto se píkává vanilkový oblak..)
4. 11. 2009 22:15
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 minutami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 5 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 33 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 39 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 1 hodinou
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jak chutně uvařit kysané zelí. Nejlepší zelné recepty z naší kuchyně
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Další recepty
Tématické fráze: kynutý povidlový závin kynutý závin s povidly perníkový štrůdl kynutý závin s perníkem kynutý závin kynutý závin z domácí pekárny štrůdl ze žitné mouky recepty pečeme se sušeným ovocem povidlový závin kynutý jak srolovat závin perníkový chléb štrůdl z kynutého těsta škvarkový závin strudl z zitne mouky kynutý závin povidlový recepty se sušeným ovocem perníkový chleba domácí kynutý závin z pekárny kynutý perník v domácí pekárně recept pernikova strudl
Suroviny: voda, cukr, vejce, droždí, tuk hera, mouka žitná chlebová, mouka polohrubá, mouka hladká, kakao granko, sůl, kůra citronová, šťáva citronová, koření do perníku, skořice, povidla švestková, kůra citronová, ořechy strouhané, rozinky, meruňky sušené, lupínky mandlové
Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yo9w
32 názorů