Pletýnky nekynuté
Dopřát si ke snídani čerstvé voňavé pečivo, aniž byste museli běžet do pekárny? S naším receptem to hravě zvládnete. Upečte si domácí pletýnky, které nemusí kynout, přestože jsou v těstu kvasnice.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 172 kJ / 3 626 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,66 g |
Tuky | 179,29 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 712 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 404,33 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 12. 2010 07:53
Včera jsem dělala houstičky.....čerstvý jsou prostě úžasný.Dělala jsem už spoustu různých receptů, ale tyto jsou po upečení neuvěřitelně "rozpadající se, heboučký a nadýchaný". Moc děkuji za recept a dávám bodíka :)
23. 6. 2010 19:57
Tak jsem je včera upekla,skvělý recept,skvělé pletýnky,já jsem je sypala mákem,sezamovým a lněným semínkem a taky jsou super,akorát jsem nedávala 2 lžíce cukru tak nevím zda to byla chyba nebo né.Jinak dávám 10 bodíků.
20. 2. 2010 13:00
Tak mám upečíno a přikládám fotečky, jsou mňam
19. 2. 2010 18:52
Tak Šimone dovolila jsem si k Tvému receptu přidat mé tři fotky houstiček co jsem pekla podle Tvého návodu a jsou moooc dobrý, lepší housky jsem nikdy nejedla, kdybych mohla sním je všechny hned, ale nejde to kdybych mohla dám Ti 10 bodů :) Pavla
17. 2. 2010 21:39
krásné houstičky tento týden je udělám a pak přiložím fotečku
19. 1. 2010 18:11
Pavle, jsem ráda, že se Ti líbí. Mořskou sůl - tak velký kusy jsem nikdy doma neměla. Ale chystám se ji určitě koupit. Housky jsou jen posolený klasickou solí
19. 1. 2010 10:49
Houstičky superukládám k vyzkoušení a posílám 9.bodík
19. 1. 2010 09:20
marunda-ty se ti povedly.Jsou taky moc pěkný.A použila jsi tu mořskou sůl??
18. 1. 2010 13:39
tak už je peču, šly krásně, mléka jsem dala 200ml. Mám 5 housek a 2 rohlíky. Je to strašně rychlý recept, jsem zvědavá, jak budou chutnat. Pak Ti sem hodím fotku. Nejsou dokonalý, ale napoprvé dobrý
17. 1. 2010 20:53
teda Pavle, moc hezký, nemám ráda kynutí, dlouho to trvá, ale tyhle určitě zkusím. Dávám bod.
17. 1. 2010 20:51
Saimi, to jsou teda pletýnky jak víno a máš je hezky pečený tak, jak to mám ráda(taky peču pečivo do do tmavé zlaté barvy). Prostě paráda, kterou zajisté vyzkouším a tobě jde 7.bodík
17. 1. 2010 19:46
Saimi, hned bych si jednu pletýnku nabídla Povedly se ti Já také používám podobné nekynuté těsto a to hlavně na koláčky. Upečené jsou opravdu nadýchané a jemné, zpracovávám je hned, bez kynutí. Navíc se s těstem dobře pracuje, nelepí se na ruce. Pokud dělám ještě jeden plech, tak jen plním vnitřek a povrch až po upečení prvního plechu, protože koláčky dost vykynou a např. posýpka by se mi sesypala Ale pletýnky si podle tebe udělám určitě4.
17. 1. 2010 18:59
Ja mám poháriky rôzne - od poldecáka po 350 ml...prosím upresniť množstvo oleja...
17. 1. 2010 18:59
spagetka-Já to nenechávám odpočinout hned z toho pletu a nic se s tím neděje.Je to lehké,nadýchanéA těsto může být ještě trošičku lepivé.Vůbec to nevadí
17. 1. 2010 18:56
A to se to nenechá ani chvilku odpočinout? Neklesne to?, nesrazí?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 50 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 2 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 20 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 1 hodinou
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 5 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 9 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 13 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Plíčky na smetaně, pajšl, jsou tradičním jídlem, milovaným i nenáviděným
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: nekynuté pečivo nekynuté housky domácí housky a pletýnky nekynuté domácí pečivo domácí rohlíky a housky nekynuté karolína domácí houstičky housky podle karolíny domácí housky nekynute slané pletýnky rychlé domácí pečivo bez kynutí nekynuté houstičky recept na slané pletýnky pletýnky z kynutého těsta slane nekynute pecivo pletýnky s kynutého těsta recepty podle karolíny domácí pečivo nekynuté nekynuté domácí housky nekynuté rohlíky nekynuté slané pečivo
Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, olej, vejce, sůl, mléko, kvasnice, vejce, sůl mořská
Pletýnky nekynuté
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvjr
37 názorů