Francouzské brambory podle mojí maminky
Bešamel je jednoduchá omáčka, která se používá při přípravě zapečených pokrmů. Základem je jíška, kterou připravíme z mouky, másla, teplého mléka a koření. Zde je použita k ochucení francouzských brambor.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 025 kJ / 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,40 g |
Tuky | 38,05 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 512 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 44,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vhodná príloha je uhorkový šalát, sterilizované uhorky, cvikla, kapustovo-mrkvový šalát alebo hlávkový šalát v sladko-kyslom náleve.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 1. 2010 18:58
21. 1. 2010 17:43
Bešamel používám leckde a zapékám s ním, tohle mne ani ve snu nenapadlo. Maminka má můj obdiv.
21. 1. 2010 16:27
21. 1. 2010 16:21
21. 1. 2010 15:35
21. 1. 2010 14:51
21. 1. 2010 14:38
21. 1. 2010 12:41
21. 1. 2010 11:42
21. 1. 2010 11:38
21. 1. 2010 11:36
21. 1. 2010 11:30
21. 1. 2010 11:09
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 18 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 20 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 23 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 3 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 7 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 10 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 11 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 11 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 11 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 11 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Francouzské madlenky jsou sušenky z piškotového těsta: Poradíme vám, jak je upéct
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Tématické fráze: klasické francouzské brambory recept francouzské brambory zapečené zapečené francouzské brambory francouzský brambory zapečené recept na zapečené francouzské brambory francouzské zapečené brambory francouzské brambory zapečené brambory francouzské brambory francouzské brambory s bešamelem pravé francouzské brambory francouzské brambory s párkem franc.brambory francouzské zapekané brambory recept francuzske brambory něco z brambor zapecene brambory s parkem francouzské brambory s uzeninou recept franc brambory recepty zapečené párky s bramborem zapékané francouzské brambory
Suroviny: brambory, vejce, klobása, máslo, mouka, mléko, sůl
Francouzské brambory podle mojí maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnMq
28 názorů