Nejlepší recepty z brokolice
Vypadá jako malý zelený strom, má specifickou chuť i vůni a děti ji zrovna dvakrát nemilují. Zato dietáři by se bez ní neobešli. Brokolice je zelenina, jejíž přínos pro zdraví lidstvo zná poměrně krátkou dobu, teprve od začátku 20. století. Obsahuje velké množství hořčíku, který podporuje správnou funkci nervového systému i srdce. Najdeme v ní ale i železo, draslík a vitamín C.
I když je to možné, málokdo konzumuje brokolici syrovou. Aby si zelenina zachovala maximum svých živin, je potřeba vařit ji opatrně. Nejlepší je ji blanšírovat; tedy spařit ji vroucí vodou a pak rychle ochladit vodou ledovou. Výborná je také brokolice dušená, ale pozor, abyste ji nepředusili! Že je hotová tak akorát, to poznáte podle barvy; správná brokolice má být zelená a křupavá. Výborná je ovšem také zapečená s kvalitním sýrem. Skvěle se hodí k bramborám a drůbežímu masu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 23 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Ten pravý Karneval chutí zažijete jen na výstavišti v Ostravě!
Krušovické vepřové plátky se opékají na sádle a podlévají pivem, jsou neuvěřitelně šťavnaté a díky chilli papričce i lehce pikantní
7 důležitých potravin, které dovezl Kolumbus z Ameriky do Evropy: Jsou mezi nimi brambory, rajčata i kakao