Špagety po uhlířsku
Recept ještě nebyl hodnocenRychlý a na přípravu nenáročný recept na dobrou večeři či oběd. Díky sýru a uzenému masu je jídlo syté a kaloricky vydatné, ale zajisté si pochutnáte a budete se k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 361 kJ / 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 29,70 g |
– nasycené | 7,73 g |
– nenasycené | 15,65 g |
–– mononenasycené | 12,77 g |
–– polynenasycené | 2,88 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 46 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rychlý a na přípravu nenáročný recept na dobrou večeři či oběd. Díky sýru a uzenému masu je jídlo syté a kaloricky vydatné, ale zajisté si pochutnáte a budete se k…
Tento recept oceníte ve chvíli, kdy nemáte chuť ani náladu něco vařit. Nočky jsou během chvilky hotové, dají se jíst i vlažné (což hlavně v létě přijde velice vhod) a se…
Tento jednoduchý, rychlý a chutný pokrm nás příjemně zasytí. Vařené brambory opečeme s bůčkem a klobáskou a promícháme s dušeným zelím. Kysané zelí, bůček a uzenina se v…
Staročeská příloha stojí pomyslně někde mezi bramborovými knedlíky a haluškami. Proč se těmto knedlíkům vlastně říká chlupaté? Tajemství tkví v tom, že se do…
Oblíbené retro jídlo našich babiček. Rychlé, syté jídlo z jednoho hrnce ochucené křupavou cibulkou. Tohle je názorná ukázka jak téměř z ničeho uvařit jídlo, na kterém si…
Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta a osolíme. Cibuli a česnek oloupeme, bůček nakrájíme na kostičky. Do pánve dáme bůček a s kouskem sádla vyškvaříme. Přidáme…
Chutné a hutné jídlo z jednoho pekáčku, které můžete využít i jako přílohu, nebo konzumovat samotné. Brambory zapečené s cibulí a uzeným bůčkem, zalité vejci…
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Králičí stehna a přední packy očistit trochu od blan, cibuli na kostičky, nasolit, opepřit, kmín, potřeme lisovaným česnekem. Pořádně vetřít do masa.Přidám kousek bůčku…
Zelí, jako příloha, má mnoho různých způsobů přípravy a chutí. V tomto receptu se můžete inspirovat a připravit podle něj zelí podušené s kmínem. Smícháme jej s…
Nenáročné jídlo, které však potěší a zasytí všechny strávníky u stolu. V jednom pekáčku upečeme vše společně. Kousky uzeného bůčku podlité pivem předpečeme a pak k nim…
Knedlíky jsou zpravidla přílohou, nicméně mohou být i hlavním jídlem. Takovým se mohou stát tyto špekové knedlíky. Připravíme je z vařeného bůčku, opečené veky, bylinek…
Krajové názvy místních specialit mají své odůvodnění. Pod kontrabášem se skrývá zapečená směs pohanky, brambor, vyškvařené slaniny a cibule. Vše korunuje strouhaný sýr.…
Dozlatova usmažené bramboráky jsou krásně křupavé a voní po česneku a majoránce. Naplňte je uzeným masem, zelím a sytý nedělní oběd, po kterém se všichni budou moct…
Králíka naporcujeme (nejdříve odkrojíme slabiny na kapsu-viz foto), část bůčku nakrájíme na hranolky, část na kostičky.Králíka prošpikujeme, opepříme a nasolíme.Do…
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky,…
Na vále(pracovní ploše)zlehka posypané moukou rozválíme listové těsto do obdélníkového tvaru. Na těsto položíme sekanou, poklademe plátky bůčku tak,aby se trochu…
Oloupané syrové brambory najemno nastrouháme nebo rozmixujeme. Přidáme mouku, osolíme a umícháme těsto. Do vařící osolené vody kápneme trochu oleje. Lžičkou odkrajujeme…
Knedlíky: Oloupané brambory prolisujeme nebo nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl, vajíčko a propracujeme těsto. Rozdělíme na 4 díly a uděláme válečky. Vložíme do…
Celer nastrouháme na hrubším struhadle a zastříkneme citronovou šťávou. Podlijeme vodou, ale jen pod povrch celeru. Osolíme a přidáme kmín. Vaříme 8-10 minut.Mezitím…
Dno lorny jen zcela nepatrně vymázneme kouskem tuku (sádlo, olej), aby se maso nepřichytlo, než pustí šťávu.Krkovičku i bůček s kůží nakrájíme na větší kousky, uzený…
Maso z kýty pořádně rozklepeme na tenčí plátky. Osolíme a opepříme je.V hlubší pánvi rozškvaříme uzenou slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme na malé kostičky…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Jak na kapří vnitřnosti? Jikry a mlíčí můžete nakládat i smažit, rybář Lacina ve videu prozrazuje své tipy
Luxusní banánovou buchtu s kakaem vykouzlíte za pár minut: Stačí několik ingrediencí a mikrovlnná trouba
Listy pampelišky lehce dochutí čerstvý salát nebo báječně doplní banánové smoothie. Jen je třeba vědět, kde a jak je sbírat