Jednoduchá medvědí omáčka s bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenV předvelikonočním čase se bude hodit jarní a postní pokrm. Medvědí česnek má nyní svou nejlepší dobu ke sklizni. Do jemné omáčky s bramborami k němu přidejte ještě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V předvelikonočním čase se bude hodit jarní a postní pokrm. Medvědí česnek má nyní svou nejlepší dobu ke sklizni. Do jemné omáčky s bramborami k němu přidejte ještě…
Kuřecí řízky pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, přidáme strouhaný sýr, drobně pokrájený medvědí česnek, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme, zaprášíme…
Využít na ochucení krůtích plátků čerstvý medvědí česnek je výborný nápad. V jogurtové marinádě zkřehlé maso ochucené jarní bylinkou bude skvělým obědem. S přílohovým…
Máte rádi medvědí česnek? Vychutnejte si tuto zdravou aromatickou jarní bylinku ve výborné pomazánce z vajec, mascarpone a majonézy. Pomazánka je nejchutnější na domácím…
K jarním dnům patří nejen pomalu rozkvétající louky, ale také sběr oblíbeného medvědího česneku, který nabízí spoustu zdravotních benefitů. Připravit z něj můžete třeba…
Nalaďte se na jarní náladu touto svěží zelenou polévkou připravenou z mrkve, kadeřávku a medvědího česneku a zjemněnou smetanou. Lahodnou polévku si vychutnáte s…
Šťavnatá kuřecí stehna, naplněná medvědím česnekem a goudou, dušená s paprikovým ajvarem, si určitě zamilujete. Lehce pikantní a krásně vonící pokrm můžete podávat třeba…
Míchaná vajíčka na másle jsou rychlou, chutnou a vydatnou snídaní pro každého z nás. Na jaře je můžeme ještě vylepšit přidáním nakrájeného medvědího česneku a cherry…
Sytá, hutná, krémová polévka s příchutí česneku vám zajisté přijde k chuti s pečivem jako rychlá večeře či svačina, nebo jen na zahřátí. Je rychle hotová, nenáročná na…
S počátkem jara přichází čas medvědího česneku, který je díky výrazné vůni a chuti velmi oblíbený. Skvěle chutná například v masových kuličkách, které snadno připravíme…
Celý sval masa opláchneme, osušíme a vetřeme do něj sůl a mletý pepř. Pro lepší držení tvaru maso utáhneme provázkem.V papiňáku na rozehřátém oleji restujeme dosklovita…
Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky. Rozpustíme máslo a kedlubny krátce restujeme. Zalijeme lehce vodou, aby se jen dusily. Případně lehce podléváme.Osolíme a dusíme…
Z mléka, vejce a hladké mouky umícháme těstíčko. Těsto by mělo mít konzistenci, jako na kapání do polévky. Na minimálním množství oleje usmažíme palačinky. Mleté maso…
Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu.Medvědí česnek a šneky nasekejte nadrobno nebo umelte. Utřete s máslem. Nechte vychladit.Pečivo opečte do zlatova na másle,…
Panenku několika řezy rozkrojíme na plát, který poklepeme pěstí. Osolíme, opepříme z obou stran a potřeme hořčicí. Poklademe plátky uzené slaniny-může být i anglická, na…
Domácí je nejlepší, alespoň se to říká. Vy se můžete o tom přesvědčit přípravou a uvařením domácích semolinových těstovin. Spolu s nimi pak servírujete jemné, ale…
Výživný salát z luštěnin má jednoduchou a rychlou přípravu díky využití konzerv. Ve spojení se zelím a jarními bylinkami bude i úžasnou vitamínovou bombou. Sezóna…
Šťavnatá sekaná, ve které se skrývá mrkev. Dochucená je také další zeleninou a bylinkami, třeba medvědím česnekem a petrželkou. Přesně taková se hodí na jarní období a…
Palačinky nejsou pouze sladkým dezertem. V těchto palačinkách střídá mouku červená čočka, která dodá tělu potřebnou vlákninu. Náplň v podobě uzeného lososa, lučiny a…
Hovězí maso je pro svou vyšší cenu méně častěji používané. Je to škoda, protože je biologicky velmi hodnotné a je nenahraditelné při přípravě omáček, které jsou velmi…
Na přípravu této lahůdky stačí rozpálit gril nebo zapnout troubu s grilem a mít v lednici naložené připravené maso. Otázka dokončení je pak půl hodinka čekání na správné…
Hledáte jednoduchou a rychlou variaci na klasické špagety po uhlířsku, po které vám ale nebude těžko od žaludku? Pak zkuste tyto špagety ala carbonara, ve kterých…
Jestli patříte mezi milovníky sýru, tak je tato pomazánka pro vás jak stvořená. Připravit ji můžete při jakékoliv příležitosti, ať už slavnostní a nebo jen tak, když…
Bramboráky jídlo oblíbené napříč generacemi neodmítne nikdo. Jsou v každé rodině trochu jinak ochucené, trochu jinak tvarované, ale výsledkem musí být vždy zlatavá…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Retro vaření s Kristinou: Víte, jaká byla dělnická kuchyně za první republiky? Frčel koňský guláš!
Fotografka Monika Vychodilová: Když fotíte jídlo, je potřeba zachytit atmosféru. V mobilu k tomu pomůže i šikovná aplikace
Snídaňová miska plná živin: Smoothie bowls jsou něco mezi kaší a nápojem. Jak je správně připravit?